Groenten & fruitPremium

Knolselder: essentiele voedingsstoffen voor weinig calorieen

pittig, lekker kruidig en aromatisch

 Knolselder

Knolselder is de verdikte eetbare wortel van de selderplant. De knol heeft een lichtpaarse tot witte of gele kleur. Vanbinnen is de knolselder romig wit. Je kan hem zowel koud als warm eten en de smaak is pittig, lekker kruidig en aromatisch.

Aankopen

Knolselder kan je zowel met als zonder blad kopen. De knollen moeten stevig zijn en droog zijn bij aankoop. Als er nog bladeren aanzitten, moeten die er frisgroen uitzien. Exemplaren met te veel wortels en beschadigde bladeren laat je best liggen. Een goede knolselder moet een beetje zwaar wegen. Klop er even op om zeker te zijn dat hij niet hol klinkt.

Op de gezondheid

Vruchtgroenten hebben net als andere groenten een hoge voedingswaarde. Ze bevatten relatief veel essentiële voedingsstoffen voor weinig calorieën. De aanbreng van voedingsstoffen varieert naargelang de soort. Knolselder is rijk aan voedingsvezels en is een goede bron van kalium, foliumzuur en vitamine C.

Knolseldergrill

Bereiding

Spoel de knolselder grondig en borstel eventueel het zand weg. Schil de knol en snijd in blokjes/plakjes. Besprenkel de partjes met citroensap of azijn om bruinkleuring tegen te gaan.

Bewaren

Op een koele en droge plaats kan je knolselder tot enkele weken bewaren. Eens ze aangesneden is, is ze nog een week houdbaar in de koelkast. Invriezen kan, maar dan moet je de knolselder eerst 2-4 minuten blancheren.

piekmoment: november - juni

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse nieuwsbrief met extra tips en exclusieve content
  • checkvolledig toegang tot het digitaal archief
  • checkonbeperkt toegang tot 3.000 bouwinstructies
  • checkonbeperkt toegang tot 1.400 instructievideo's
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
Geschreven door Flandria

Gerelateerde artikels

Sial 2024: innovatie op elk niveau

Om de twee jaar, halverwege oktober, vindt in parijs de sial plaats, het belangrijkste evenement in de voedingswereld. uiteraard waren wij aanwezig om vast te stellen dat de beurs gekenmerkt werd door een hernieuwde dynamiek en een recordaantal bezoekers.

Verkoop piekt bij mooi weer, ongeacht het seizoen

Als de bodemomstandigheden goed zijn, groeien planten beter én zijn ze meer bestand tegen allerlei stressfactoren. iets waarvoor uw klant het best voedingsstoffen toevoegt, ook al om de reserves niet uit te putten.

Een bodemanalyse: wat houdt dat in?

Om te bepalen welke stoffen je grasmat, planten, bloemen of bomen nodig hebben, is het belangrijk om te weten wat ze precies nodig hebben en hoe de bodem is samengesteld. daarom is het noodzakelijk om eerst een bodemanalyse uit te voeren.

All-in-onefoodprocessor volgt vraag naar combitoestellen

Foodprocessors nemen het dagelijks hak- en snijwerk uit handen, terwijl keukenrobots vooral bakfanaten weten te bekoren. multifunctionele toestellen verenigen beide functies en genieten een groeiende populariteit. de prijsbewuste consument wil zoveel mogelijk halen uit de bijgeleverde toebehoren. wie echter op zoek is naar een specifiek accessoire voor zijn keukentoestel, is best bereid daarvoor in de portemonnee te tasten. cruciaal is steeds een aanbod van uiteenlopende apparaten. in combinatie met uw gedetailleerde kennis van de mogelijkheden leidt u de consument zo naar een oplossing op maat.

Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
In dit magazine