Groenten & fruitPremium

De raap, een sterke smaakmaker

Ideale smaakbooster bij andere groenten

De raap is meestal rond met een wit velletje dat overvloeit in paars, rood of groen
De raap is meestal rond met een wit velletje dat overvloeit in paars, rood of groen

 

De raap is meestal rond met een wit velletje dat overvloeit in paars, rood of groen. De wortelsoort is het hele jaar beschikbaar. Door de sterke smaak wordt raap niet vaak los gegeten, maar meestal in combinatie met andere groenten, in zowel koude als warme bereidingen.

aankopen

Je koopt best stevige rapen. De knol moet glad en barstvrij zijn. Kleinere exemplaren zijn over het algemeen zoeter.

op de gezondheid

Rapen zijn rijk aan voedingsvezels en een goede bron van vitamine C.

Rapen
Door de sterke smaak wordt raap niet vaak los gegeten, maar meestal in combinatie met andere groenten

 

bewaren

Bewaar de knolletjes in de koelkast.

bereiden

Was de groente voor gebruik en snijd een plakje van de onder- en bovenkant. Jonge rapen moeten, in tegenstelling tot oude rapen, niet geschild te worden. Snijd de knol in plakjes of blokken om ze te koken. Controleer ze regelmatig tijdens het koken, want rapen vallen uit elkaar als ze te gaar worden.

piekperiode: oktober - februari

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse nieuwsbrief met extra tips en exclusieve content
  • checkvolledig toegang tot het digitaal archief
  • checkonbeperkt toegang tot 3.000 bouwinstructies
  • checkonbeperkt toegang tot 1.400 instructievideo's
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
Geschreven door Flandria

Gerelateerde artikels

Ambiente 2020

Nu hal 6 gerenoveerd is, kan ambiente zijn diningaanbod gevoelig uitbreiden, en wel met een horeca-aanbod. daar valt ongetwijfeld ook voor u iets te rapen. de beurs, die in 2020 plaatsvindt van 7 tot en met 11 februari, kon vorig jaar alweer rekenen op een mooi stijging qua bezoekers en exposanten, en heeft dit jaar weer heel wat nieuws in petto.

50% van belgen eet elke dag aardappelproducten

Diepvriesproducten in het algemeen en diepvriesaardappelproducten in het bijzonder doen het goed, met een groei van 3% (waarde mat p9 2017). toch zit er nog heel wat rek op de verkoop en kan de retail hier een belangrijke rol spelen, meent sales director benelux van mccain, william jarijch. onder meer door in te spelen op het aspect van de duurzaamheid en gezondheid, maar zeker ook door inspiratie en het aantrekkelijker maken van het diepvriesschap kan dit segment zeker nog groeien. de belg blijft een aardappelliefhebber en het diepvriesrayon biedt hiervoor tal van geschikte maaltijdoplossingen.stefaan van laerede belg blijft een aardappelliefhebber en het diepvriesrayon biedt hiervoor tal van geschikte maaltijdoplossingen.

Hoe maak je een opbergwand voor je garage?

Woningen worden steeds kleiner. slim omgaan met opbergruimte is dus de boodschap, zeker in de garage! met deze opbergwand roep je een halt aan rondslingerend speelgoed of materiaal.

Welk steelgereedschap bestaat er?

Harken, hakken, schoffels, ... er bestaan verschillende soorten voor soms zeer specifieke toepassingen. we geven een overzicht van de meest voorkomende varianten.

Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
In dit magazine