Groenten & fruitPremium

De raap, een sterke smaakmaker

Ideale smaakbooster bij andere groenten

De raap is meestal rond met een wit velletje dat overvloeit in paars, rood of groen
De raap is meestal rond met een wit velletje dat overvloeit in paars, rood of groen

 

De raap is meestal rond met een wit velletje dat overvloeit in paars, rood of groen. De wortelsoort is het hele jaar beschikbaar. Door de sterke smaak wordt raap niet vaak los gegeten, maar meestal in combinatie met andere groenten, in zowel koude als warme bereidingen.

aankopen

Je koopt best stevige rapen. De knol moet glad en barstvrij zijn. Kleinere exemplaren zijn over het algemeen zoeter.

op de gezondheid

Rapen zijn rijk aan voedingsvezels en een goede bron van vitamine C.

Rapen
Door de sterke smaak wordt raap niet vaak los gegeten, maar meestal in combinatie met andere groenten

 

bewaren

Bewaar de knolletjes in de koelkast.

bereiden

Was de groente voor gebruik en snijd een plakje van de onder- en bovenkant. Jonge rapen moeten, in tegenstelling tot oude rapen, niet geschild te worden. Snijd de knol in plakjes of blokken om ze te koken. Controleer ze regelmatig tijdens het koken, want rapen vallen uit elkaar als ze te gaar worden.

piekperiode: oktober - februari

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium abonnee en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse nieuwsbrief met extra tips en exclusieve content
  • checkvolledig toegang tot het digitaal archief
  • checkonbeperkt toegang tot 3.000 bouwinstructies
  • checkonbeperkt toegang tot 1.400 instructievideo's
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door Flandria
Print Magazine

Recente Editie

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine