Bereide gerechtenPremium

Rijst

Een populair mediterraans product

rijst

De rijstgerechten winnen steeds meer aan populariteit. Vooral de ronde rijst valt in de smaak. In het zuiden van het land wordt er meestal gekozen voor risotto, terwijl men in het noorden eerder voor paella opteert. Er is een duidelijke groei merkbaar in de ronde rijst, voornamelijk risotto. Ook de couscous wordt steeds populairder. Aangezien de consument van variatie houdt, werd er onlangs een parelcouscous gelanceerd. Er bestaan ook veel gezonde varianten.

Regionaal

In de verkoop van rijst merken we regionale verschillen op. Risotto wordt proportioneel meer gekocht in het zuiden van België dan in het noorden. Paella wordt dan weer proportioneel meer in het noorden dan het zuiden van het land gegeten, volgens de cijfers van Nielsen uit 2019. Brusselaars hebben ook een duidelijkere voorkeur voor risottorijst.

marktaandelen mediterraanse ronde rijst

Groei

Er is de afgelopen 3 jaar een groei van 14,6% geweest in ronde rijst. Van deze ronde rijst is 68% risottorijst en 22% paellarijst.

Gezond

De consument let steeds meer op de gezondheidslabels en de oorsprong van een product. Daarom ontwikkelt men binnen de rijst en de couscous steeds lokale, biologische en glutenvrije varianten. Er bestaat ook couscous op basis van groenten.

Parelcouscous

Recent is de parelcouscous op de markt verschenen, die naast de ronde rijst enorm veel succes heeft. De consument houdt namelijk van variatie. Parelcouscous is dikker en ronder dan gewone couscous, wat een zachtere en vollere smaak oplevert.

parelcouscous
Parelcouscous
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse nieuwsbrief met extra tips en exclusieve content
  • checkvolledig toegang tot het digitaal archief
  • checkonbeperkt toegang tot 3.000 bouwinstructies
  • checkonbeperkt toegang tot 1.400 instructievideo's
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
Geschreven door Tara Van Den Neste
Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
In dit magazine