GrootelektroPremium

KookplaatVITROKERAMISCHE EN ELEKTRISCHE KOOKPLATEN

De verkoop van vitrokeramische kookplaten, vandaag nog goed voor 20% van de markt, neemt gestaag af, meent GfK. Eén merk heeft zelfs beslist om binnenkort zowat de helft van zijn modellen met deze technologie niet meer te verkopen. De traditionele, elektrische fornuizen zitten enkel nog in de goedkope projectenbouw.

Vitrokeramisch nog een aandeel

Een marktspeler wijst erop dat vitrokeramisch nog een zeker marktaandeel zal behouden, zolang het prijsverschil met inductie groot blijft. Tot dan blijft vitrokeramisch een budgetvriendelijke oplossing. Maar de prijs van inductie blijft zakken: vitrokeramisch zal dus waarschijnlijk langzaam verdwijnen.

Geen specifieke potten/pannen nodig

Interessant blijft wel dat uw klant geen specifieke potten en pannen dient te bezitten, om op een vitrokeramische kookplaat te koken. In tegenstelling tot bij inductie, waarbij het gerei een ferromagnetische bodem moet hebben.

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse nieuwsbrief met extra tips en exclusieve content
  • checkvolledig toegang tot het digitaal archief
  • checkonbeperkt toegang tot 3.000 bouwinstructies
  • checkonbeperkt toegang tot 1.400 instructievideo's
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.

Meer weten over

Gerelateerde artikels

Welke soorten kookplaten bestaan er?

Een nieuwe keuken betekent ook een nieuwe kookplaat, en wat dat betreft kan je wel wat kanten uit. veel mensen kiezen tegenwoordig voor het gemak en de veiligheid een inductiekookplaat, maar ook ouwe getrouwe gaskookplaten hebben hun voordelen. in di

Inductie in opmars bij kookplaten

Stoomovens zijn al ettelijke jaren een succesverhaal in belgië. terecht: je kunt er zeer gezond hele maaltijden in bereiden, mogelijk met een perfecte vocht- en graadcontrole voor een minimum aan stress. een enkele fabrikant brengt een hogedrukstoomoven op de markt. de meeste merken verkopen echter lagedrukmodellen, en dan nog meestal toestellen die stoom met hete lucht en/of microgolf combineren. ook de andere ovens evolueren, richting begeleid koken via een app. er dook vorige maand zelfs een nieuwe bakwijze op, via elektromagnetische golven.

Alles over kookplaten

Een nieuwe keuken betekent ook een nieuwe kookplaat, en wat dat betreft kan je wel wat kanten uit. veel mensen kiezen tegenwoordig voor het gemak en de veiligheid een inductiekookplaat, maar ook ouwe getrouwe gaskookplaten hebben hun voordelen. in dit artikel vergelijken we de verschillende types voor jou.

Gezondheidstrend doet grill en plancha verkopen

De belg en zijn barbecue: een onafscheidelijk duo. zodra het weer het toelaat, slepen we het barbecuestel de tuin in. maar de klassieke barbecue krijgt er geduchte concurrenten bij: grills en plancha's veroveren onze culinaire harten. ze passen perfect in de trend van outdoor cooking én ze bieden pluspunten ten opzichte van het barbecueën. het aanbod van grills en plancha's is groot. als u het slim speelt en een mooi assortiment samenstelt, haalt u het onderste uit de kan van de trend.

Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
In dit magazine