GrootelektroPremium

KOOKPLATENkookplaat

Zowel GfK als de fabrikanten bevestigen het: inductie blijft een groot succes. Steeds meer mensen ontdekken dan ook de voordelen ervan: de snelle opwarming, het beperkte onderhoud, de eenvoudige bediening … en de vele technologische innovaties: zones met een gegarandeerde vaste of vooraf ingestelde temperatuur, bediening via de kookplaat van de dampkap of automatische afzuiging, ingebouwde afzuigsystemen, de te combineren kookzones … Zelfs meer en meer hobby- en professionele koks schakelen over naar inductie, hoewel de gaskookplaat fans behoudt, ook met branders om te wokken.

 

 

SLIMME KOOKPLATEN

Slimme kookplaten

Bij kookplaten merken we twee opvallende trends op. Enerzijds de ingebouwde dampkappen, geïntegreerd in het werkblad of in de kookplaat zelf. De verkoop ervan is nog niet zo groot, maar neemt wel toe. Weg is immers de externe dampkap, waardoor de gebruiker meer ruimte heeft en het keukendesign niet langer doorbroken wordt. Een geïntegreerde dampkap zuivert bovendien stil en efficiënt. Anderzijds worden kookplaten vandaag slimmer, met sensoren voor precieze temperatuurcontrole, kookpotherkenning, bediening via een app … Ook op die functies gaan we in dit artikel dieper in.

 

GfK-cijfers

 

 

INDUCTIE

 

Inductiekookplaten zijn zeer populair, ze zijn volgens het marktonderzoeksbureau GfK goed voor 60 tot 70% van de nieuw verkochte modellen. Ook de fabrikanten zelf beamen het aanhoudende succes van inductie.

 

 

 

gaskookplaat

GAS

Volgens GfK maken gasfornuizen nog 10% van de nieuw verkochte kookplaten uit en slinkt het aandeel elk jaar met 2 tot 3%. Gas was lange tijd nochtans de favoriet van koks. Het type kookplaat heeft nog steeds zijn culinaire fans.

 

 

 

Elektrische kookplaat

VITROKERAMISCH EN ELEKTRISCH

De verkoop van vitrokeramische kookplaten, vandaag nog goed voor 20% van de markt, neemt gestaag af, meent GfK.

 

 

 

LEVERANCIERS

AEG
ATAG
BAUKNECHT
BEKO
BOSCH
BSH HOME APPLIANCES
CANDY-HOOVER BELGIUM
FALCON
GAGGENAU
KUPPERSBUSCH
MIELE
NOVY
SIEMENS
SMEG
WHIRLPOOL
ZANUSSI

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse nieuwsbrief met extra tips en exclusieve content
  • checkvolledig toegang tot het digitaal archief
  • checkonbeperkt toegang tot 3.000 bouwinstructies
  • checkonbeperkt toegang tot 1.400 instructievideo's
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.

Meer weten over

Gerelateerde artikels

Welke soorten kookplaten bestaan er?

Een nieuwe keuken betekent ook een nieuwe kookplaat, en wat dat betreft kan je wel wat kanten uit. veel mensen kiezen tegenwoordig voor het gemak en de veiligheid een inductiekookplaat, maar ook ouwe getrouwe gaskookplaten hebben hun voordelen. in di

Inductie in opmars bij kookplaten

Stoomovens zijn al ettelijke jaren een succesverhaal in belgië. terecht: je kunt er zeer gezond hele maaltijden in bereiden, mogelijk met een perfecte vocht- en graadcontrole voor een minimum aan stress. een enkele fabrikant brengt een hogedrukstoomoven op de markt. de meeste merken verkopen echter lagedrukmodellen, en dan nog meestal toestellen die stoom met hete lucht en/of microgolf combineren. ook de andere ovens evolueren, richting begeleid koken via een app. er dook vorige maand zelfs een nieuwe bakwijze op, via elektromagnetische golven.

Alles over kookplaten

Een nieuwe keuken betekent ook een nieuwe kookplaat, en wat dat betreft kan je wel wat kanten uit. veel mensen kiezen tegenwoordig voor het gemak en de veiligheid een inductiekookplaat, maar ook ouwe getrouwe gaskookplaten hebben hun voordelen. in dit artikel vergelijken we de verschillende types voor jou.

Gezondheidstrend doet grill en plancha verkopen

De belg en zijn barbecue: een onafscheidelijk duo. zodra het weer het toelaat, slepen we het barbecuestel de tuin in. maar de klassieke barbecue krijgt er geduchte concurrenten bij: grills en plancha's veroveren onze culinaire harten. ze passen perfect in de trend van outdoor cooking én ze bieden pluspunten ten opzichte van het barbecueën. het aanbod van grills en plancha's is groot. als u het slim speelt en een mooi assortiment samenstelt, haalt u het onderste uit de kan van de trend.

Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
In dit magazine