Alles over vloerverwarming
Wie voor vloerverwarming kiest, haalt comfort in huis. De warmte is verspreid over de hele vloer, waardoor er geen koude vlakken zijn én de temperatuur is overal gelijk. Je kan vloerverwarming gebruiken bij nieuwbouw én renovatie. Daarbij kan je zelfs voortwerken op een bestaande vloer. Een vloerverwarmingssysteem beperkt je overigens ook niet in de keuze van afwerking. Een tegelvloer, massief parket of kliklaminaat, of een combinatie ervan, alles is mogelijk. Vloerverwarming vereist wel de nodige aandacht op het vlak van installatie. Daar gaan we even dieper op in.
Waarom vloerverwarming kiezen?
7 plaatsingstechnieken voor vloerverwarming
Hoe vloerverwarming plaatsen met een railsysteem?
Hoe wordt vloerverwarming ingeregeld en opgestart?
Waarom kiezen voor wand- of plafondverwarming?
Waarom vloerverwarming kiezen?
Vloerverwarming werk vrij eenvoudig. Het afgiftesysteem pompt water aan een bepaalde temperatuur en snelheid, dat vanaf een collector circuleert in de leidingen die onder de vloer ingewerkt zijn. Lees waarom dit interessant kan zijn voor jou.
7 plaatsingstechnieken voor vloerverwarming
Het installeren van een vloerverwarmingssysteem kent verschillende technieken. In wezen is er geen verschil in technologie, het gaat vooral om diverse types waarbij er ofwel tijdwinst bij de plaatsing valt te halen, of er gewoonweg een makkelijkere installatie volgt in moeilijkere ruimtes. Een overzicht.
Hoe vloerverwarming plaatsen met een railsysteem?
In dit artikel bespreken we vloerverwarming die via een railsysteem geïnstalleerd wordt. Voor deze case kozen we een zelfbouwpakket. Het systeem wordt bovenop de isolatie geplaatst en de leidingen worden na het plaatsen overgoten met de chape.
Hoe wordt vloerverwarming ingeregeld en opgestart?
Na de plaatsing van vloerverwarming, volgt het inregelen en de opstart. Dit gebeurt altijd door een professional. Maar wat houdt dat in?
Waarom kiezen voor wand- of plafondverwarming?
Wand- en plafondverwarming zijn dan wel minder bekend bij het grote publiek, toch zijn er wel wat voordelen ten opzichte van vloerverwarming. Zo ligt de reactietijd lager en vergt de installatie over het algemeen een minder ingrijpende renovatie. Bovendien is zo’n systeem eveneens geschikt voor koeling, iets wat in steeds beter geïsoleerde huizen zonder twijfel aan belang zal winnen.