Alles over barbecues
Zodra de zon komt piepen haalt elke zelfverklaarde buitenkok zijn barbecue van stal. En terecht, want barbecuen blijft het toppunt van convivialiteit. Recepten voor marinades en salades vind je overal. Wij brengen liever de techniek en de veiligheid nog eens onder de aandacht.
Een barbecue kiezen: houtskool, briketten, gas of elektriciteit?
Een barbecue kiezen: het materiaal van je toestel
Hoe steek je een barbecue veilig aan?
Hoe gebruik en onderhoud je een barbecue?
Hoe maak je zelf een barbecuetafel?
Een barbecue kiezen: houtskool, briketten, gas of elektriciteit?
Barbecueën kan je op verschillende manieren. Dé klassieker, houtskool, geeft die typisch rokerige smaak. Briketten geven minder vlammen, rook en gensters, en branden dieper tot in de kern door. Barbecueën op gas of elektriciteit is dan weer wat eenvoudiger. We zetten de mogelijkheden op een rijtje.
Een barbecue kiezen: het materiaal van je toestel
Naast de manier van werken en aandrijving van de barbecue, is het materiaal van je barbecue ook een belangrijke factor bij de keuze van je toestel. Die heeft namelijk een niet te onderschatten invloed op de smaak van je gerechten.
Hoe steek je een barbecue veilig aan?
Je hebt je keuze gemaakt. Houtskool, briket, of de combinatie ervan. Het enige wat je nog moet doen, is het vuur aansteken. Gebruik daarbij altijd een aansteker met lange lont. Zo houd je de handen al wat verder van het vuur dan bij een gewone aansteker.
Hoe gebruik en onderhoud je een barbecue?
We somden per type toestel reeds veiligheidstips op in de voorgaande artikels, maar er zijn enkele algemene tips die voor ieder type barbecuestel wel gelden. We overlopen ze in dit artikel.
Hoe maak je zelf een barbecuetafel?
We gaan de kleine barbecues inbouwen in een gewone tuintafel. Om een warmtebuffer te maken met het hout van de tafel, komt er een tegel rond de barbecue.