ALLES OVER DAKGOTEN
Na een droge zomer zal het belang van dakgoten nog duidelijker zijn. Enerzijds gebruik je dakgoten om het water af te voeren. Alle neerslag die op je dak terechtkomt, moet weggehaald worden, zodat de muren geen waterschade oplopen. Anderzijds gebruik je dakgoten ook als toevoer, om het regenwater door te laten stromen naar de waterreserve van de regenput. Ook dan blijkt een efficiënte dakgoot van cruciaal belang.
HOE JE DAKGOOT KIEZEN
HOE ZELF DAKGOTEN PLAATSEN
HOE JE DAKGOOT ONDERHOUDEN EN HERSTELLEN
HOE JE DAKGOOT KIEZEN
De functie van dakgoten is steeds dezelfde: waterafvoer van je dak. Toch is er een ruim aanbod aan soorten en materialen. De ene dakgoot is al eenvoudiger te bevestigen of onderhoudsvriendelijker dan de andere. Of misschien vind je het uitzicht belangrijker? Of wil je er niet zo veel voor neertellen? We overlopen in dit artikel uit welke soorten en materialen je allemaal kan kiezen, zodat je voor jouw woning de meest geschikte goot kan kiezen.
ZELF JE DAKGOTEN PLAATSEN IN 6 STAPPEN
Of het nu aan je woning of aan je tuinhuis is, dakgoten zelf plaatsen is een heel haalbare klus. We geven je een handig stappenplan waarmee je zelf aan de slag kan. Je begint altijd met eerst het dak te controleren - het dak zelf moet goed afwateren en de structuur waaraan je de goot hangt moet in goede staat zijn.
HOE JE DAKGOOT ONDERHOUDEN EN HERSTELLEN
Bij heel wat mensen hoort de dakgoot uitkuisen tot de jaarlijkse taken. Als je je dakgoot niet regelmatig onderhoudt, dan kunnen er op termijn problemen optreden. Of misschien heeft de wind lelijk huisgehouden en heeft je dakgoot eronder geleden? Of is je dakgoot simpelweg in de winter van zijn leven? We overlopen hoe je je dakgoot goed onderhoudt en hoe je ze kan herstellen. Is je dakgoot ouder dan 25 jaar? Dan bespaar je jezelf best de moeite, en ga je meteen voor een nieuwe dakgoot.