WEGWIJS IN BARBECUELAND
Populariteit van buiten koken leidt tot nieuwe modellen en technieken
Buiten koken is populairder dan ooit en dat beseffen de aanbieders van barbecues maar al te goed. Ze stemmen hun aanbod af op de behoeften van de consument en heel wat barbecues zijn geëvolueerd tot hoogtechnologische toestellen. Dankzij dit overzichtsartikel kan zowel de particulier als de winkelier opnieuw wegwijs raken in het aanbod van barbecues.
CIJFERS
Een overzicht van de verkoopcijfers toont aan welke soort barbecue het populairst is. Barbecues op houtskool worden het meest verkocht, maar barbecues op gas zijn ook aan een opmars bezig. Dat wordt ook duidelijk aan de hand van een vergelijking tussen de verkoopcijfers van de eerste zes maanden van 2017 en de eerste zes maanden van 2018.
TRENDS
Daarnaast zijn er ook heel wat nieuwe trends om te ontdekken. We cocoonen steeds vaker in de tuin en dat vertaalt zich in de barbecuewereld: van buitenkeukens tot vele nieuwe accessoires voor geavanceerde kooktechnieken. Andere nieuwe toestellen zijn barbecues voor social grilling, vuurschalen annex barbecue, kamado's … Verder groeit de aandacht voor gezond barbecueën en het gebruiksgemak.
WINKEL
Door het veranderende aanbod is het ook steeds moeilijker voor de winkelier om te weten hoe de verkoop het best wordt aanpakt. Barbecues worden steeds vroeger én later op het jaar verkocht, dus de winkelier moet hierop zeker inspelen. Ook de presentatie kan het koopgedrag van de klant sterk beïnvloeden.
LEVERANCIERS
BARBECOOK
CADAC EUROPE
CAMPINGAZ
COLEMAN
FORGE ADOUR
GRAHAM
GRANDHALL
LANDMANN
OUTDOORCHEF
OUTTRADE
SOLCARBON
STANDARD AHZ
THR
WEBER STEPHEN PRODUCTS BELGIUM