HOE EEN DROOGMOLEN PLAATSEN
Geen enkele wasverzachter of droogkast kan tippen aan de geur van was die buiten hangt. Bovendien droogt de was ook een stuk sneller. Je kan dan kiezen voor een waslijn of een droogmolen. Je betaalt meer voor een molen, maar het biedt wel enkele voordelen. Lees hier hoe je een droogmolen plaatst.
WAAROM EEN DROOGMOLEN KIEZEN?
Je was aan de buitenlucht drogen is sowieso ecologischer dan met een droogkast. Een droogmolen is een goede oplossing: je kan de molen opplooien en in de winter volledig wegnemen en opbergen op een droge plaats. De molen kan ook in de holte ronddraaien, waardoor je de was er makkelijk aan kan ophangen zonder met de wasmand rond te moeten lopen. De installatie vergt enkel een beetje werk.
IN DE GROND
Een droogmolen moet in de grond. Daarom moet je eerst en vooral een gat in de grond maken. Met een schop kan je in het gazon de aarde weghalen. De graszoden kan je bijhouden om straks de opening weer toe te maken. Zorg dat je zeker voldoende diep spit. Pas je paalhouder er al even in om zeker te zijn dat je diep genoeg bent. Dan breng je een eerste laag snelhardend beton aan, waar je je houder al even in kan zetten. Kijk even of de paalhouder onder het maaiveld komt te liggen. Zo rij je hem straks niet stuk met je grasmaaier.
RECHTEN
Plaats dan de paalhouder recht. Dat doe je door de molen al eens op zijn plaats te zetten en te schoren met twee stukken hout. Klem de stukken hout aan de molen en kijk of hij waterpas staat. Doe dat voor de twee richtingen.
IN BETON
Staat de molen waterpas? Dan kan je de rest van de holte opvullen met snelhardend beton. Doe eerst wat beton in de opening en giet er de juiste hoeveelheid water bij. Normaal gezien zal het beton snel harden. Is het hard? Neem dan je molen uit de opening. Laat boven het beton wel ongeveer tien centimeter tot het maaiveld over. Zo kan je de ruimte rond de molen nog opvullen met de zoden die je net aan de kant hebt gelegd.