HOE JE WONING INBRAAKVEILIG MAKEN
Woninginbraken blijven het hele jaar door vaak voorkomen. Tijdens de wintermaanden, wanneer het wat donkerder is, trekken dieven al te graag op pad om huizen binnen te dringen. Maar ook in de zomer wanneer we met z’n allen op reis zijn, durven de snoodaards ongevraagd binnenkomen! Je kan, samen met de buren, gemakkelijk een oogje in het zeil houden en elkaar op de hoogte houden. Een alarmsysteem met sensoren en eventuele camera's biedt echter meer zekerheid. Die zal immers uit zichzelf de politie verwittigen bij inbraak.
HET CILINDERSLOT: WERKING EN ONDERHOUD
RAAM- EN DEURBEVEILIGING
ALARMSYSTEMEN EN CAMERA'S
VERLICHTING ALS INBRAAKPREVENTIE
HOE WORDT EEN ALARMSYSTEEM GEPLAATST?
HOE ZELF EEN DRAADLOOS ALARMSYSTEEM PLAATSEN
DE BASIS: HET CILINDERSLOT
Een slot aan je deuren vormt de basis om je te beschermen tegen ongewenste indringers, van de voordeur tot de toiletdeur. Daarom is het belangrijk dat een slot goed functioneert. Maar waar moet je precies op letten bij een slot? En hoe veilig kan je gaan? Wat is de beste manier om een cilinderslot te onderhouden? Dit dossier ontsluit de geheimen.
RAAM- EN DEURBEVEILIGING
Inbrekers gaan graag via het raam naar binnen. Daarvoor breken ze niet noodzakelijk het glas, maar boren ze een gaatje ter hoogte van de kruk. Gelukkig kan je tegenwoordig op die plek je woning makkelijk wapenen. En wat met schuiframen? Je kan gewoon een plank leggen, maar er bestaan nog meer secure oplossingen. Daarnaast forceert een inbreker al graag eens een oude voordeur. Ook daar zijn oplossingen voor. We overlopen in dit artikel wat er allemaal mogelijk is.
ALARMSYSTEMEN EN CAMERA’S
Je wil te allen tijde vermijden dat er wordt ingebroken in je woning. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een alarmsysteem, al dan niet met camera, te plaatsen om inbrekers te weren. In eerste instantie spreek je daar best een erkende installateur voor aan. Voor wie liever een beperkter systeem wil (en een beperkter budget heeft), bestaan er echter eenvoudige zelfplaatssystemen. Veel dergelijke systemen werken tegenwoordig draadloos, zodat je je huis niet meer vol extra kabel moet hangen. We overlopen wat een alarmsysteem zoal inhoudt, en wat je zeker niet mag vergeten als je een dergelijk systeem, al dan niet met camera's, overweegt.
VERLICHTING ALS INBRAAKPREVENTIE
Verlichting kan ook helpen om inbraak te voorkomen. Ben je even weg van huis ‘s avonds? Dan kan je bijvoorbeeld het licht in de living laten branden. Buiten kan je bijvoorbeeld werken met verlichting voorzien van een bewegingssensor.
HOE WORDT EEN ALARMSYSTEEM GEPLAATST?
Buitenverlichting als afschrikmiddel, extra raambeveiliging of een waakgans … Er zijn heel wat mogelijkheden die je kan inzetten om inbrekers af te schrikken, maar de beste oplossing blijft een volledig alarmsysteem. In dit artikel geven we mee hoe een dergelijk systeem op een professionele manier wordt geïnstalleerd. We plaatsen hier een systeem met bewegingsdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, en klavieren om het systeem in- en uit te schakelen. Daarnaast wordt ook een binnen- en buitensirene voorzien.
HOE ZELF EEN DRAADLOOS ALARMSYSTEEM PLAATSEN
De plaatsing van een alarmsysteem gebeurt doorgaans door professionals – logisch, want het gaat om een vrij ingrijpende verandering aan je woning. Zeker als er kabels moeten worden ingewerkt. Je kan echter ook kiezen voor een draadloos systeem die je zelf kan plaatsen. In dit artikel leggen we uit hoe je daarbij te werk gaat. Eerst geven we nog enkele andere simpele tips mee waarmee je zelf je woning een stuk veiliger kan maken.