De Kapblok
Nieuwe winkel
FIRMA: De Kapblok in foodhal de Smidse
NAAM EN VOORNAAM: Mertens Erwin
TELEFOONNUMMER: 0475.30.59.63
E-MAILADRES: erwin@kapblok.be
PROJECT: Nieuwe winkel in foodhal in nieuwe foodhal de Smidse
LOCATIE VAN HET PROJECT: Foodhal De Smidse in Leuven
ONTWERPER(S) VAN HET PROJECT: Frigomil
UITVOERDER(S) VAN HET PROJECT: Frigomil
UITVOERINGSTERMIJN: 9/2017 - 12/2017
BUDGETTERING: vooropgesteld budget: € 200.000. Totale kostprijs van het project: €220000
ARCHITECTUUR/DESIGN
Hoe is de ontwerp van de winkel opgevat (zowel buiten als binnen)?
Ik wou een speciale winkel met wat rock ’n roll in een zeer mooie foodhal (6 voedingszaken en 1 centrale bar), samen met de eigenaar bedacht ik het concept. Belangrijk is beleving en het apart afsluiten van elke unit (met schuifhekken) Enerzijds baat ik een slagerij / traiteur uit. Ander facet is dat klanten op het gemeenschappelijk terras kunnen eten van onze suggesties en
drinken. ’s Avonds na 18u is er de mogelijkheid tot cateringfeesten in de foodhal, Heel belangrijk is de ligging, aan de Vaart in Leuven, aan het prachtige sluispark en eigen parking voor klanten voor 40 auto’s.
Hoe staat de architectuur ten dienste van de winkel en/of klanten?
volledig op 1 lijn
Welke waren uitdagingen voor de implementatie (bv. tijdens de uitvoering) en hoe is dit opgelost?
Op 35m² alles er in krijgen, winkel, werkruimte en koelingen
INVULLING RUIMTE
In welke zones is de winkel ingedeeld en waarom?
1 zone in een foodhal
Is er een bepaalde routing uitgetekend?
neen
In welke mate speelt de verlichting een rol bij de indeling van de ruimte/zones?
enorm belangrijk
Hoe is de etalage opgevat?
Winkel is een etalage
KEUZE MATERIALEN
Welke zijn de voornaamste materialen die werden gebruikt?
• Op het gebied van interieur: zwart metaal, imibeton, groene afgeronde retrotegelstegels (d-style)
• Op het gebied van meubilair: zwart/grijs metaal imibeton, retrotegels
• Op het gebied van aankleding: zwart
Is er rekening gehouden met de beoogde klanten bij de keuze van de materialen?
ja
VERLICHTING
Wat is het geschatte verbruik van de verlichting?
Alles in led, 60 spots (totaal 900 watt)
AFWERKING
Hoe werd er bij het project aandacht geschonken aan een kwaliteitsvolle afwerking?
zeer zeker, er werd niet bespaard op materialen
DUURZAAMHEID
Hoe duurzaam is het concept?
Mijn oorspronkelijk idee werd compleet uitgewerkt zoals ik wou
TECHNOLOGIE
Welke technologische tools zijn er geïntegreerd in het winkelconcept om de service, beleving en interactie met de klanten te vergroten? Een reuze scherm met live beelden/streaming van uit atelier aan andere winkel, 2km verder op, in de andere winkel staat op het reuzescherm de winkel in de foodhal. Ook qua beveliging zijn de 4 camera’s een must. Grote ipad waar klanten kunnen allergenen, website raadplegen