Elektrische componentenPremium

Waarom kiezen voor een laadpaal?

elektrische wagen opladen

Wie een elektrische wagen of een plug-inhybride heeft, kan die opladen aan een publiek laadpunt. Het is echter makkelijker om thuis een laadstation te voorzien. In de meeste gevallen komt dat neer op een laadpaal, al is het in beperkte mate ook mogelijk via een huishoudelijk stopcontact. We geven mee wat dat inhoudt én hoe je zelf een laadpaal kan plaatsen.

Je wagen thuis opladen: wat zijn de mogelijkheden?
Hoe plaats je zelf een laadpaal?

 

Je wagen thuis opladen: wat zijn de mogelijkheden?laadpaal auto opladen

Heb je een elektrische wagen of een plug-inhybride? Dan is een laadpaal laten installeren bij je thuis een logische stap. We overlopen in dit artikel wat daar zoal bij komt kijken. En wat is er mogelijk met het klassieke stopcontact?

Lees het volledige artikel

 

Hoe plaats je zelf een laadpaal?centrale deel vastmaken Blitz

Een laadpaal om je elektrische wagen op te laden wordt idealiter geplaatst door een erkende vakman. Tegenwoordig zijn er echter zelfbouwpakketten waarmee je zelf aan de slag kan. Met de nodige bijkomende ondersteuning kan je dus ook zelf instaan voor de plaatsing. 

Lees het volledige artikel

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse nieuwsbrief met extra tips en exclusieve content
  • checkvolledig toegang tot het digitaal archief
  • checkonbeperkt toegang tot 3.000 bouwinstructies
  • checkonbeperkt toegang tot 1.400 instructievideo's
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.

Gerelateerde artikels

Hubo hamme

3.000m² zonnepanelen, een laadpaal en een nieuw geïsoleerd dak: hubo hamme investeerde sterk in het milieu. voor zaakvoerders dieter en tom waterschoot, tevens schepen van leefmilieu in hamme, was het milieu belangrijk, maar zijn portemonnee evenzeer. “het project heeft een jaar in beslag genomen. we hebben eerst alles goed uitgerekend, leveranciers vergeleken en gekozen voor een opstelling die we in de toekomst nog kunnen aanpassen, want de technologie evolueert nog steeds. de investering loont: op dit moment zijn we overdag een nettoproducent van stroom.”

Hoe plaats je zelf een laadpaal?

Wie een elektrische wagen bezit, heeft thuis nood aan een laadpaal, want die laadt een stuk sneller en veiliger dan een klassiek stopcontact. zo'n paal kan je uiteraard ook zelf plaatsen. kijk mee hoe.

Video: zonnepanelen en laadpaal voor hubo hamme

Video: zonnepanelen en laadpaal voor hubo hamme bart tommelein, vlaams minister van energie, huldigde op 19 april 810 zonnepanelen en 3 laadpunten bij de hubo in hamme in. tom waterschoot is schepen voor milieu in hamme en zaakvoerder van de hubo. op eigen initiatief heeft hij 3000 m² zonnepanelen geplaatst en werd het dak opnieuw geïsoleerd. ook staat er nu een publiek toegankelijke laadpaal voor eigen gebruik en dat van klanten. schepen van milieu en vlaams minister van energie tom waterschoot en bart tommelein zijn ervan overtuigd dat we milieubewuster dienen om te gaan met energie. bedrijven moeten het goede voorbeeld geven en beiden hopen dan ook dat meer ondernemers dit voorbeeld zullen volgen.

Waarom kiezen voor een energiebeheersysteem?

Om een nog gedetailleerdere inzage te hebben in je verbruik en om energie te besparen, kan je een beroep doen op een energiebeheersysteem. maar hoe zit dat precies? je leest het hier.

Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
In dit magazine