emmentaler aop, de koning der zwitserse kazen

De beroemde Emmentaler AOP, de alombekende Zwitserse gatenkaas, ontleent zijn naam aan de idyllische Emmevallei in het kanton Bern. De melk is afkomstig van koeien die uitsluitend 's zomers gras grazen in de prachtig laaggelegen weiden en 's winters met hooi worden gevoerd. Deze originele smaakmaker is een puur stukje Zwitserse natuur.
Gegarandeerde echtheid
De Emmentaler AOP wordt nog steeds op een ambachtelijk traditionele manier geproduceerd. Er zijn 1.200 liter natuurlijke rauwe melk, stremsel, melkzuurbacteriën en veel vakmanschap, liefde en tijd nodig om een wiel van ongeveer 95 kg te produceren.
Elke kaas is voorzien van een onuitwisbare caseïnemarkering met het logo “Emmentaler AOP” en het nummer van de dorpskaasmakerij in straalvormige concentrische cirkels. Dankzij deze markering kan Emmentaler AOP in elke vorm als een origineel worden herkend. Want alleen de Zwitserse Emmentaler AOP komt uit een gecontroleerde productie en voldoet aan de strenge kwaliteitseisen van de soortorganisatie.
Een authentieke knowhow
De Emmentaler AOP dankt zijn typische smaak aan de hoogwaardige melk, de traditionele verwerking en de vorming van propionzuur. Na het pekelbad rijpt de kaas eerst in de warme rijpingskelder, waar de karakteristieke gaten worden gevormd. Door een natuurlijke fermentatie ontstaat koolzuurgas, dat zich op verschillende punten in de zuivel verzamelt. Doordat het gas niet kan ontsnappen via de korst explodeert het, met de gaten als gevolg. Het verdere rijpingsproces vindt plaats in een koele opslagkelder tijdens ten minste 4 maanden.

IJSKELDERSTRAAT 21 -23
1060 BRUSSEL
+3223408420
info@fromagesdesuisse.be
www.switzerland-cheese.be
