Ontdek 600 exposanten op Horeca Expo
Van 17 t.e.m. 20 november palmt de Belgische vakbeurs voor de horeca, grootkeukens en eetwinkels opnieuw de acht hallen van Flanders Expo in. Horecaprofessionals en foodretailers krijgen er de kans om in contact te komen met ongeveer 600 exposanten. U ontmoet er zowel gevestigde A-merken als innovatieve, nieuwe spelers op de markt die voor een kwalitatief totaalaanbod zorgen binnen alle segmenten.
8 zones
Innovation Awards
Horeca Expo bekroont de meest innovatieve producten of diensten die vernieuwend zijn binnen de sector en een oplossing kunnen bieden voor veel horecazaken. Een professionele vakjury selecteert de winnaars binnen zeven categorieën:
- Food
- Beverages
- Technology
- Kitchen Equipment & Supplies
- Furniture & Decoration
- Hotel Equipment & Supplies
- Sustainability
De laureaten worden op zondag 17 november tijdens de openingsreceptie op Horeca Expo bekendgemaakt. De winnaars worden tevens tentoongesteld aan de ingang van de beurs.
Ook de Horeca Expo-bezoeker krijgt opnieuw inspraak! Via horecaexpo.be kan het vakpubliek zijn stem uitbrengen op één van de genomineerden.
5 wedstrijden en seminaries in the spotlight
Naast het ruime aanbod van exposanten is er veel aandacht voor kwalitatieve content. De Competition Kitchen in hal 5 is het toneel voor tal van belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. In de Flex seminarieruimte en de Skylounge is er tijdens deze topvierdaagse een uitgebreid aanbod aan seminaries en events. In Chef's Place bieden de masterclasses de mogelijkheid om de nieuwste trends en technieken van chefs en sommeliers van dichtbij te volgen.
Ontdek hier het volledige programma van Horeca Expo
Eerste Kok van België 2025
De vzw Club Prosper Montagné organiseert dit jaar al voor de 72ste maal dit veeleisend meesterschapsconcours. De wedstrijd wist zich in de loop der jaren in culinaire middens een stevige reputatie aan te meten. De wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ is dan ook een goede graadmeter voor aanstormend jong talent.
Vijf finalisten strijden op 17 november voor de titel “Eerste Kok van België 2025”. In de wedstrijdboxen zullen ze drie gerechten bereiden:
- Pijlinktvis met algenflan en een kreeftvinaigrette
- Gerijpte Belgische varkensrug met gevulde kool en saus naar keuze
- Crêpe soufflée met citrusvruchten
Voor deze editie heeft Tim Boury, chef van het gelijknamige driesterrenrestaurant in Roeselare, het ambassadeurschap aanvaard.
Praktisch
- Zondag 17 november, 10.00 - 18.00 uur (Competition Kitchen, hal 5)
- Organisatie: Club Prosper Montagné
- Vrij toegankelijk voor de bezoekers van Horeca Expo
Brussels Beer Challenge
De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door BeComev (Beer Communications & Events), onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble, opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur.
Gedurende drie dagen beoordeelt een panel van 95 gerenommeerde internationale juryleden de 1.800 deelnemende bieren. Deze wedstrijd biedt brouwers uit de hele wereld een unieke kans om zich te meten met de allerbeste Belgische bieren. Tijdens Horeca Expo worden de oorkonden en prijzen aan de winnende brouwerijen overhandigd.
Praktisch
- Maandag 18 november, 10.00 - 13.00 uur (Flex 1 & 2)
- Organisatie: Becomev SA
- Op uitnodiging
Viskok van het Jaar
Ieder jaar daagt VLAM, samen met de vakjury, chefs uit om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met de 'Vis van het Jaar'. En dat is dit jaar de zeekat.
De winnaar wordt toegevoegd aan het rijtje topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder andere Gilles Pauwels van traiteurszaak Visateljee, Baptiste Tieberghien van restaurant Lin'eau en Piet Vande Casteele van Duchateau Catering.
Praktisch
- Maandag 18 november, 14u00 – 18u00 (Competition Kitchen, hal 5)
- Organisatie: Vlam
- Vrij toegankelijk voor de bezoekers van Horeca Expo
Belgium Pizza League
Na een eerste editie in Wallonië eerder dit jaar, komt het kampioenschap pizzabakken in november naar Vlaanderen. Little Italy Forni daagt tijdens de komende editie van Horeca Expo pizzakunstenaars uit om zich van hun creatiefste kant te laten zien in de Belgium Pizza League.
Met deze jaarlijkse wedstrijd streven ze ernaar het niveau en het imago van pizza in België op te krikken. Iedereen die actief is in de horeca of voedingsindustrie én minstens 16 jaar oud is, kan strijden voor de titel in één van de drie categorieën:
- Klassieke pizza
- Teglie Pizza
- Pizza Napoletana Contemporanea
De pizza’s worden beoordeeld door een panel van ervaren juryleden. Het zijn absolute kenners van de kunst van het pizza maken: Sergio Polinotti, Raffaele Di Stasio, Simone Chiappini en Salvatore Farina.
Praktisch
- Maandag 18 & dinsdag 19 november (stand van Little Italy in hal 5: stand 5350)
"Help! Wat moet ik nu weer posten?"
Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn ... de keuze van socialmediaplatformen is groot, maar WAT moet ik toch telkens weer posten om in de picture te blijven? Het zoveelste 'gerechtje'?
Sparkle komt 'to the rescue'... met een praktische en inspirerende workshop die speciaal ontworpen is voor horecaprofessionals. Kom en ontdek praktische tips voor het maken van opvallende foto's en video's, het vertellen van boeiende verhalen en het betrekken van je volgers.
Praktisch
- Woensdag 20 november, 11u30 - 12u00 (Hotel Lounge, centraal in hal 3)
- Organisatie: An Winnepenninckx, Sparkle
- Vrij toegankelijk voor de bezoekers van Horeca Expo
Ontdek hier het volledige programma van Horeca Expo
PRAKTISCH
Data en openingsuren
17 t.e.m. 20 november 2024.
Alle dagen open van 10.00 u. tot 18.00 u.
Locatie
Flanders Expo
Maaltekouter 1, B – 9051 Gent
Meer info: www.horecaexpo.be