Kelders & puttenPremium

9 dompelpompen voor jou vergeleken

alle dompelpompen samen

Om water weg te pompen, bijvoorbeeld uit een zwembad of uit een ondergelopen (kruip)kelder tijdens of na een hevige storm, komt een dompelpomp goed van pas. Maar hoe werkt zo'n toestel? En waarop moet je letten bij de aankoop? Het aanbod toestellen én toepassingen loopt namelijk behoorlijk uiteen en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Om je op weg te helpen, hebben we 9 verschillende toestellen voor de doe-het-zelver getest. Zo kan jij gemakkelijker beslissen welke dompelpomp aansluit bij jouw wensen.

DE THEORIE: HOE KIES JE EEN DOMPELPOMP
HOE HEBBEN WE DE DOMPELPOMPEN GETEST?
VERGELIJK ZELF DE DOMPELPOMPEN EN BEKIJK DE RESULTATEN

 

WELKE dompelpompen HEBBEN WE GETEST?

Kärcher SP 17000

karcher best in test label

De Kärcher SP 17000 bleek de snelste pomp uit de reeks en had geen problemen met zowel proper als sterk vervuild water. Bij het schoonmaken achteraf bleek de voorfilter een extra troef want grof vuil was daar tegengehouden. Het kwam aan op de handige features die het toestel heeft, zoals de gemakkelijke keuzeschakelaar, de instelbare niveausensor en de steunvoetjes. Door de intuïtieve bediening is het fijn werken met deze pomp. 

Vergelijk dit toestel

##3D:0ff727d9-bd65-40a9-b508-5cb8f7bd9e07##

 

VARO Powerplus POWEW67906

bosch best budget label

De Powerplus POWEW67906 dompelpomp zal je niet zwaar treffen in je portemonnee, maar alsnog goed presteren. In handmatige stand wordt helder water strak rond de minuut weggepompt met zo’n 3 cm resterend water. Bij sterk vervuild water bleef nog zo’n 4 cm restwater achter na driekwart minuut. Voor dit toestel was ook vlot allerhande gebruiksinformatie terug te vinden.

Vergelijk dit toestel

##3D:fe26e302-87ef-4d0c-b5ee-735f31341336##

  

Gardena Aquasensor 19500

gardena best design label

De 19500 Aquasensor verpompte in alle testen het water snel naar de andere bak, ook het sterk vervuilde mengsel. Qua snelheid en restniveau scoorde dit toestel goed en in lijn met de anderen, maar de extra features op deze pomp maken het verschil. Het handvat waarmee je schakelt tussen vuil en proper water, alsook de ledindicatoren en de timerfunctie sparen je veel tijd uit eens je de bediening onder de knie hebt.

Vergelijk dit toestel

##3D:23a0cd9f-8efd-4ac7-8a5b-f2ef140bef66##

 

AL-KO Drain 12000 comfort

Bij helder water presteerde de AL-KO Drain 12000 comfort dompelpomp beter dan haar gebruiksaanwijzing aangaf, met een restniveau van zo’n 3 cm in een ruime minuut. Sterk vervuild water ging nog vlotter, maar liet zo’n 4,5 cm water na. Het is een groot toestel dat moeilijker te manoeuvreren is, maar het dubbele handvat verhelpt dat euvel enigszins.

Vergelijk dit toestel

##3D:3c35f4f6-f85b-4bf2-bbaa-02007be47e0a##

 

Batavia 18V dompelpomp

Voor de Batavia 18V dompelpomp merken we op dat het water meer tijd nodig heeft om van A naar B te geraken. Desalniettemin doet deze pomp wat ze zegt en eens je het lichte design hebt kunnen uitproberen, geniet het wel de voorkeur wanneer het op beregening van de tuin aankomt. De bediening is makkelijk en de ophangsystemen laten je veel vrijheid om een optimale infrastructuur op te zetten in de (moes)tuin of om net heel mobiel te werken.

Vergelijk dit toestel

##3D:6b1b3aa9-9fcc-487c-80f3-c4d082c87939##

 

BOSCH GardenPump 18V 2000

Als regenwaterpomp doet de BOSCH GardenPump 18V zijn werk meer dan goed. De verschillende ophangmogelijkheden onderstrepen de veelzijdigheid van dit type pomp en het kleine en lichte design voelt prettiger dan de zwaardere toestellen op netstroom. Dat betekent evenwel dat je niet dezelfde kracht kan genereren – en dus dat het water minder snel verplaatst wordt. Dit type pomp was ook niet geschikt voor het sterk vervuilde water. Je houden aan de toepassing waarvoor dit toestel dient, is dus de boodschap. De timerfunctie is een handige extra feature.

Vergelijk dit toestel

##3D:3040d5f6-2c83-40ec-bed0-2cf49d317b6a##

 

LEO LKS-758 PSW

De LEO LKS-758 PSW dompelpomp was een van de zwaardere pompen in de reeks, wat ze iets lastiger hanteerbaar maakt. De pomp presteerde goed en maakte snel komaf met proper water. Er bleef gemiddeld 4 cm restwater over. Bij zwaar vervuild water sloeg de pomp – geheel volgens de richtlijnen van de gebruiksaanwijzing – af, maar licht vervuild water bleek geen probleem.

Vergelijk dit toestel

##3D:1abd70ab-b276-4037-bd8d-36034db19682##

 

Lowara DOC 3/A

De kleinste pomp in de reeks is daarom niet meteen de minste. De Lowara DOC 3/A verpompte zowel helder als sterk vervuild water zonder morren in een tijd die rond een minuut balanceerde, met telkens een restwaterniveau van ongeveer een centimeter. Door het compacte design ook een handig toestel om te manoeuvreren.

Vergelijk dit toestel

##3D:6b2c5aa5-9a3f-41d5-a1a3-c3882e42ba55##

 

Wilo Initial DRAIN 10-7

Als goedkoopste toestel uit de reeks, heeft de Wilo Initial DRAIN 10-7 toch veel te bieden. Het lichte, slanke model is makkelijk te verplaatsen en de testen met proper water verliepen vrij vlot. In handmatige stand heb je zo’n 1 à 2 cm restwater. Het sterk vervuilde water vormde geen probleem en de pomp haalde een restniveau van 4 cm.

Vergelijk dit toestel

##3D:2d14fa41-60ca-48f7-b095-be57dc4c6e64##

  

VERGELIJK ZELF DE dompelpompen EN ONTDEK DE reviews

Via onderstaande link kan je naast onze reviews ook alle specificaties van de verschillende pompen terugvinden, en hoe ze het ervan af brachten in onze tests. Wil je zelf een vergelijking maken tussen twee of meerdere toestellen? Probeer dan zeker onze productvergelijker uit!

ONTDEK DE RESULTATEN

PROBEER DE PRODUCTVERGELIJKER

 

HOE HEBBEN WE DE dompelpompen GETEST?

testopstelling dompelpompen

Negen dompelpompen werden aan een aantal tests onderworpen, vooral om na te gaan hoe snel ze zijn in het verplaatsen van water. Daarnaast hebben we ook oog voor de gebruiksvriendelijkheid van de toestellen. De dompelpompen werden niet aan labotests onderworpen: onze tests worden uitgevoerd vanuit het gebruikersperspectief.

Lees het volledige artikel

 

DE THEORIE: HOE KIES EN GEBRUIK JE EEN dompelpomp?

dompelpomp kiezen kopfoto

Waarop moet je letten bij de aanschaf van een dompelpomp? Hoe werkt zo'n toestel en hoe gebruik je die op de juiste manier? 

Lees het volledige artikel

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse nieuwsbrief met extra tips en exclusieve content
  • checkvolledig toegang tot het digitaal archief
  • checkonbeperkt toegang tot 3.000 bouwinstructies
  • checkonbeperkt toegang tot 1.400 instructievideo's
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
In dit magazine