Moestuin bewerken

AAN DE SLAG IN DE MOESTUIN

vliesdoek

We legden je al uit hoe je moestuin kan uitrusten met een serre of moestuinbak. Maar wat doe je er zoal mee? Afhankelijk van de tijd en ruimte die je hebt kan je heel wat fruit en groenten zelf kweken. 

AARDBEIEN IN DE MOESTUIN
SLA IN DE MOESTUIN
AARDAPPELEN IN DE MOESTUIN
WORTELEN IN DE MOESTUIN
BONEN IN DE MOESTUIN
KOLEN IN DE MOESTUIN

 

AARDBEIEN IN DE MOESTUINaardbeien

Aardbeien zijn goed voor je! Het bevat een hoge dosis vitamine C die dient als antioxidant voor je lichaam en een betere werking van je weerstand. Pluk aardbeien met het kroontje er nog aan. Zo bewaren ze langer. Op een koele plek blijven ze één dag goed. Bewaren in de frigo lukt tot drie dagen. Snij het kroontje er pas af als je ze hebt gewassen. Het vruchtje absorbeert dan geen overtallig water tijdens het spoelen. Lekker smullen!

Lees het volledige artikel

 

SLA IN DE MOESTUINsla aandachtspunten

Dé klassieker onder sla? Een malse kropsla of knapperige ijsbergsla! Daar stopt het echter niet. Er is ook nog pluksla (rozet- of krulsla). Bindsla of Romeinse sla vormt dan weer een zuilvormige krop. Eenmaal de bladeren zijn dicht­gebonden, bleken de binnenste bladeren mooi zacht. Varieer in zaaibeurten. Zo verspreid je de oogst: je kan dan bijna het ganse jaar door je eigen sla kweken!

Lees het volledige artikel

 

AARDAPPELEN IN DE MOESTUINaardappelen

Aardappelen zijn een vaste waarde in de keuken. De eetbare knollen bevatten energie in de vorm van complexe koolhydraten en essentiële voedings­stoffen. Na het oogsten bewaar je ze in halfopen bakken op een koele plaats, beschut tegen licht. De kelder is dé ideale plaats. Vroege aard­appelen bewaren het minst lang en consumeer je het eerst, terwijl je (half-)late rassen tot wel ver in het volgende voorjaar kan bewaren.

Lees het volledige artikel

 

WORTELEN IN DE MOESTUINwortelen

Wortelen zijn zeer veelzijdig om te gebruiken in de keuken. Of simpelweg om van te smullen als knapperige snack vers uit de tuin. Bovendien heb je er in het groeiseizoen helemaal geen werk aan. De opschietende zaailingen hoef je alleen wat uit te dunnen maar verder hoef je de plantjes enkel water te geven bij aanhoudende droge periode

Lees het volledige artikel

 

BONEN IN DE MOESTUINbonen oogst

Bonen bieden een ideale aanvulling voor vleesarme of vegetarische maaltijden omdat ze veel eiwitten bevatten. Bij de meeste soorten heb je verschillende plukbeurten. Wacht nooit te lang met plukken: de peul krijgt anders vlezige draden die je niet zacht gekookt krijgt. Bonen bewaren niet al te lang. Blancheren en invriezen is een optie om langer te bewaren.

Lees het volledige artikel

 

KOLEN IN DE MOESTUINwater

Aan koolsoorten geen gebrek! Je hebt enerzijds de sluitkolen zoals spitskool, rode en witte kool, alsook savooikool. De bladeren sluiten zich en vormen de uiteindelijke kool. Spruitjes, broccoli en bloemkool sluiten vervolgens het rijtje af. De familie kolen is niet alleen rijk aan variatie, maar ook aan essentiële voedingsstoffen. Een must-have voor in de moestuin!

Lees het volledige artikel

 

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse nieuwsbrief met extra tips en exclusieve content
  • checkvolledig toegang tot het digitaal archief
  • checkonbeperkt toegang tot 3.000 bouwinstructies
  • checkonbeperkt toegang tot 1.400 instructievideo's
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.

Meer weten over

Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
In dit magazine