Wat je moet weten over thuisbatterijen
Met fotovoltaïsche zonnepanelen wek je veel elektriciteit op, maar verbruik je er slechts een fractie van. De rest wordt op het net gezet. Met een thuisbatterij sla je stroom op en kan je het percentage van je eigen verbruik verhogen. Daarnaast is een thuisbatterij ook een handige back-up tijdens een stroompanne. Waarom zou je een thuisbatterij overwegen? En waarop moet je letten als je een thuisbatterij laat installeren in je woning?
Een thuisbatterij, is het interessant voor mij?
Een thuisbatterij laten plaatsen: waarop letten?
Een thuisbatterij, is het interessant voor mij?
Hoe maximaliseer je het gebruik van je eigen opgewekte stroom? Wie zonnepanelen heeft liggen, worstelt de laatste tijd waarschijnlijk steeds meer met die vraag. Nu de terugdraaiende teller en de daaraan gekoppelde voordelen aan het verdwijnen zijn, wordt er gezocht naar een oplossing. Zeker in Vlaanderen, waar de compensatie die in de plaats is gekomen, magerder uitvalt dan in Wallonië en Brussel, neigen steeds meer mensen naar de thuisbatterij.
Een thuisbatterij laten plaatsen: waarop letten?
Stel: je hebt beslist om een thuisbatterij te laten installeren. Welke batterij kies je? Welke capaciteit heb je nodig? Zijn er aanpassingen nodig aan je huidige installatie? We helpen je op weg.