WAAROM EEN WATERONTHARDER KIEZEN?
Last van leidingwater met veel kalk in jouw regio? Dat merk je als je huid of je toestellen zijn aangetast. Maar hoe bestrijd je die kalkaanslag? Een waterverzachter (ook wel waterontharder of waterontkalker genoemd) kan voor jou de oplossing bieden. Door je water te ontharden of ontkalken, bekom je zachter water dat je extra comfort geeft en dat voorkomt dat je installatie verkalkt. Dat komt de duurzaamheid van je wasmachine of vaatwasser enkel ten goede.
WAAROM EN WANNEER EEN WATERONTHARDERPLAATSEN?
HOE WERKT EEN WATERONTHARDER?
HOE EEN WATERONTHARDER INSTALLEREN?
HOE EEN WATERONTHARDER ONDERHOUDEN?
WAAROM en wanneer EEN WATERontharder PLAATSEN?
Kalkaanslag op je toestellen of last van een droge huid? In sommige regio’s is het aandeel van kalk in het leidingwater vrij hoog. Is dat bij jou zo? Dan komt een waterverzachter goed van pas. Maar hoe werkt dat precies? En wanneer is het nodig? Je leest het hier.
HOE WERKT EEN WATERontharder?
Om de harsen van je waterverzachter te reinigen, wordt er gebruikgemaakt van zout. Om zoveel mogelijk te vermijden dat dat zout aankoekt, gebruik je regeneratiezout, dit zijn korrels of tabletten die onder hoge druk worden samengeperst. Maar naast zout zijn er nog andere oplossingen. Lees er hier meer over.
HOE EEN WATERontharder INSTALLEREN?
Een waterverzachter installeren lijkt heel wat, maar er bestaan zelfbouwpaketten waarmee het een zeer haalbare klus wordt voor de geoefende handen. We bespreken in dit artikel de stappen die je hierbij moet doorlopen.
HOE EEN WATERontharder ONDERHOUDEN?
Een waterverzachter moet eenmaal per jaar worden onderhouden voor een optimale werking. Daarvoor kan je een onderhoudscontract afsluiten met de firma die de verzachter geplaatst heeft. Lees hier hoe zo’n controle in zijn werk gaat.