HOE een KEUKENWERKBLAD KIEZEN of zelf maken
Het karakter van je keuken wordt voor een groot deel bepaald door het uitzicht van het werkblad. Naast de look is de praktische kant uiteraard nog belangrijker: een werkblad moet tegen een stootje en wat vuil kunnen. In dit artikel leggen de eigenschappen van de meest gangbare materialen voor een keukenwerkblad op een rijtje. Lees ook hoe je zelf een houten keukenwerkblad of - iets uitdagender - een heus keukeneiland in beton kan maken.
WELK MATERIAAL KIEZEN VOOR JE KEUKENWERKBLAD
HOE EEN HOUTEN KEUKENWERKBLAD MAKEN
HOE EEN BETONNEN KEUKENWERKBLAD MAKEN
WELK MATERIAAL KIEZEN VOOR JE KEUKENWERKBLAD
Hoe kies je een keukenwerkblad? Wat is volkern? Wanneer kies je voor hout? Welke eigenschappen heeft natuursteen, zoals marmer of graniet? Is keramisch materiaal nu echt de trend? Allemaal vragen die we in dit artikel beantwoorden.
HOE EEN HOUTEN KEUKENWERKBLAD MAKEN
Om een nieuw keukenblad te maken, kun je op verschillende manieren te werk gaan: ofwel koop je een houten werkblad dat je op maat uitzaagt, ofwel maak je zelf het werkblad uit houten balken. We overlopen beide methodes.
HOE EEN BETONNEN KEUKENWERKBLAD MAKEN
Wie in het keukenontwerp een eiland opneemt, kiest vaak voor een keuken die een statement mag maken. Een werkblad uit beton past daar dan perfect bij. Het vraagt wat geduld, maar zo'n werkblad is ook een perfecte doe-het-zelf mogelijkheid. Beton heeft bovendien het voordeel dat je het perfect op maat kan gieten. Niet alleen kies je de afmetingen, ook de vorm kan je perfect zelf bepalen.