Noord-Hollandse Gouda: Volgens traditie bereid, dat proef je!
In Noord-Holland wordt al ruim een eeuw Gouda gemaakt die extra rijk en vol van smaak is. Aan de basis van deze kwaliteitskaas liggen het generatielange vakmanschap van lokale kaasmakers, de weidemelk van Noord-Hollandse koeien en een traditionele receptuur. Het geheim van de volle smaak ligt in de uitgestrekte polders van Noord-Holland. De oude, nog iets zilte grond is sinds jaar en dag een rijke voedingsbodem voor mals en vers gras. En daar genieten de zwartbonte Holstein-koeien volop van, met heerlijke weidemelk als resultaat.
HET RODE ZEGEL ALS KEURMERK (BOB)
Terwijl sporters een medaille krijgen voor uitmuntende prestaties en je topwijnen herkent aan een speciaal keurmerk, zo werkt het ook bij kaas: echte Noord-Hollandse Gouda herken je aan het Rode Zegel.
Noord-Hollandse Gouda is een beschermd streekproduct (BOB) en herkenbaar aan het Rode Zegel. Sinds 1996 heeft de Europese Unie een Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) toegekend aan Noord-Hollandse kaas. Dit BOB-logo werd verenigd in het Rode Zegel waar de traditie van Noord-Hollandse kaas afgebeeld wordt door de kaasdragers van Alkmaar in Noord-Holland. Het Rode Zegel is een garantie op een heerlijke, romige kaas met volle smaak, want alleen kaas die door Noord-Hollandse kaasmeesters werd bereid, met Noord-Hollandse Weidemelk volgens het authentieke recept, krijgt de eer om het zegel te dragen. Het garandeert en beschermt dus het unieke karakter van dit streekproduct en dat is het grootste compliment dat een streekproduct kan krijgen.


EEUWENOUDE TRADITIE
Al sinds 1916 wordt in Noord-Holland de échte Gouda-kaas gemaakt. De lokale kaasmakers beschermen het unieke recept dat zorgt voor de hoogste kwaliteit en de kenmerkende rijke smaak. Ze beoefenen hun ambacht met trots en passie en geven hun kennis van generatie op generatie door. De bereiding gebeurt volgens eeuwenoude traditie en volgens het authentieke recept. En ook de rijping vindt op de oorspronkelijke manier plaats: in regionale pakhuizen, met alle tijd en rust om op smaak te komen. Pas wanneer de kazen door de kaasmeesters als uitmuntend zijn bestempeld, mogen ze het pakhuis verlaten.
100% WEIDEMELK
Noord-Hollandse Gouda is gemaakt van gegarandeerd 100% verse weidemelk. Weidemelk is afkomstig van koeien die van het voorjaar tot het najaar minstens 120 dagen en 6 uur per dag in de wei lopen, waarbij ze ongestoord van vers poldergras kunnen genieten. Het kleine, groene logootje garandeert dat de kaas gemaakt is van weidemelk.
internationale awards

Deze eersteklas natuurgerijpte kazen vallen niet alleen in de smaak van Nederlandse en Belgische consumenten. Ook vakjury's van internationale kaaswedstrijden weten de topkwaliteit van de échte Gouda te waarderen. Zo is in 2020 de Noord-Hollandse Gouda Belegen benoemd tot beste Goudse kaas in de categorie Belegen ter wereld. Deze prachtige prestatie is behaald tijdens de World Championship Cheese Contest 2020 in het Amerikaanse Wisconsin. Dit is met 3.667 inzendingen de grootste kaaswedstrijd ter wereld. Naast de gouden plek is de Noord-Hollandse Gouda Belegen ook nog eens – over alle klassen heen – als 'Second Runner-up' geëindigd. Dus op de derde plek in het rijtje van 's werelds beste kazen!
Kortom, kenners weten het: de échte Gouda komt uit Noord-Holland, draagt het Rode Zegel en verenigt een hoogwaardige kwaliteit, unieke authenticiteit en een beschermde herkomst in een fantastisch lekkere kaas.
GASTON CROMMENLAAN 12
9050 GENT - BELGIE
+32(0)93/26.40.00
info@zijerveldfood.nl
www.zijerveldfood.nl
