totaalaanpak van bel-etage in kortrijk
De Baveye Interieur genomineerd voor schrijnwerk awards 2021
Een bel-etagewoning renoveren is voor veel schrijnwerkers een leuk, maar moeilijk project. Net deze renovatie is de eerste genomineerde voor de Schrijnwerk Awards binnen de categorie 'Totaalinterieur'. De Baveye Interieur deed beroep op een handvol lokale vakmannen en realiseerde een prachtig project.
Project
Gregory De Baveye, zaakvoerder van De Baveye Interieur, rukte uit naar een bel-etagewoning in Kortrijk. Daar wilde de klant initieel een nieuwe keuken plaatsen. Toen Gregory voor de eerste keer ter plekke ging, bleek al vlug dat er tal van werken nodig waren alvorens hij aan de keuken kon beginnen. Zo werd onder andere een nieuw plat dak geplaatst, werden de buitenmuren geïsoleerd en werd uiteindelijk ook de nieuwe keuken geplaatst. Zo stond Gregory in voor de totaalaanpak van het project. Het feit dat alles - zowel de bouwtechnische moeilijkheid, als de timing, het design en de ecologie - samenkwam, maakte dit project uniek voor Gregory.
eerdere verbouwingen zorgden voor problemen
In het verleden waren er al heel wat verbouwingswerken doorgevoerd aan het gebouw. Toen werd door de aannemer telkens de gemakkelijkste en vooral goedkoopste manier gekozen. In de eerste fase van het project ondervond Gregory dan ook al heel wat problemen. De keuken was vrij lang, maar te smal om er een eiland in te integreren. Een bijkomend probleem was dat de hoogte van de keuken slechts 235 cm was. Elk nadeel heeft natuurlijk zijn voordeel en dus kon dat opgelost worden door de airco met serieuze inbouwdieptes netjes in vlakbouw te plaatsen.
Een tweede moeilijkheid waar Gregory mee te kampen had, was natuurlijk de coronacrisis. Op elk moment konden ze getroffen worden met leveringsproblemen, coronamaatregelen zoals quarantaine enzovoort. Dit zorgde voor heel wat stress bij de zaakvoerder.
uitdaging na uitdaging
Een bel-etagewoning is prachtig, maar voor vakmannen is dat net een extra uitdaging. Daarbovenop waren de weergoden hen niet gunstig gezind. De vele voorjaarsstormen zorgden voor enkele bange momenten. Toch slaagden ze erin om de bouw snel te realiseren. Binnen de zeven weken was het volledige proces al beklonken.
Om de problemen van de keukenrenovatie te omzeilen, werd een stijlmuurtje volledig uitgebroken. Daardoor werd er een rechte lijn gerealiseerd. Na de werken werd dat muurtje opnieuw dichtgemaakt en er een ijzeren plaatje op bevestigd. Zo ontstond er een reuze magnetische wand.
ecologische en duurzame afwerking
Het project kon rekenen op een enorm hoge afwerkingsgraad. Dat hebben ze te danken door te werken met een vertrouwd team van lokale vakmannen en leveranciers die allemaal punctueel en flexibel zijn. Daarnaast wilden ze vooral op ecologisch en duurzaam vlak een mooie afwerking realiseren. Daarvoor deden ze beroep op Heroal, die er een uitdaging van hebben gemaakt. Dit heeft enerzijds betrekking op de keuze van het materiaal en de energiebesparing in het productieproces en anderzijds op de klimaatvriendelijke distributie.
Daarnaast streven ze om heel verantwoord om te gaan met de grondstoffen. Dat maakt deel uit van de visie van het bedrijf. Voor raamsystemen betekent dit dat de productie voor 85% bestaat uit gerecycleerd materiaal. Ook het lakproces is duurzaam. Daarvoor worden weerbestendige coatings gebruikt om erosie en schilferen te voorkomen, maar natuurlijk worden ook hier de ecologische eisen in acht genomen.