Welke studenten maakten de beste praline?
Winnaars Belgium Chocolate Awards Categorie Studenten
Voor de 12e editie van de Belgium Chocolate Awards werden de prijzen uitgereikt op de allereerste Food Discovery Days. Op eventlocatie De Montil (Affligem) werden in 5 categorieën de winnaars beloond. Hieronder de winnaars in de categorie studenten.
1. Framboisie - Elise Cottillie - Institut Emile Gryzon
Framboisie is de zoetigheid van karamel, de rondheid van framboos en de knapperigheid van pistache die elkaar ontmoeten.
2. Hibiscus Fee - Fee Van den Bosch - CVO Campus Piva
Hibiscus Fee is een creatie met een gelei van hibiscus en ganache van thee. Om de bodem meer structuur te geven werden stukjes geconfijte gember gebruikt. De kleur is een referentie naar de hibiscus bloem. Met een afwerking van een bloemetje in ouwel.
3. Agra - Ferre Dauwen - KOGEKA
Een smaakexplosie gebaseerd op het Oosten met hoofdsmaken van gember en limoen. De perfecte balans tussen het zuur van de limoen en het pikante van de gember.
Deelnemende scholen
- TER GROENE POORTE - Yana Volckaert
- CVO CAMPUS PIVA - Kris Van Rysselberghe & Daphné Eggermont
- GO! CAMPUS WEMMEL - K. Fontinois & H Adem Falule
- INSTITUT EMILE GRYZON - Stephane Tchuente Poka & Élise Cotillie
- KOGEKA - Ferre Dauwen
- HOTELSCHOOL GENT - Robrecht Baetens
- COOVI SECUNDAIR - Vicky Jacobs
- KATHOLIEK ONDERWIJS HALEN - Remy Plevoets
- AP HOGESCHOOL - Jona Teniers
Meer informatie over de Belgium Chocolate Awards