De stijgende curve van de 'on-the-go' trend
handige drinkbekers en foodcontainers steeds populairder
Een duffe brooddoos of aftandse drankfles zeulen we al lang niet meer mee. Drank en eten 'on-the-go' meenemen, is een ingeburgerde praktijk onder pendelaars, studenten en dagtrippers van het eerste uur. Die evolutie zorgt voor een uitgebreid gamma aan thermische producten. Van isolerende drinkbekers tot handige foodcontainers uit gerecycleerd plastic: keuze genoeg om je favoriete soep of salade mee te nemen.
stijgende verkoop
On-the-goproducten, al dan niet thermisch isolerend, doen het al een tijdje heel goed. Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van een gezond voedingspatroon en zullen als lunch minder snel een belegd broodje kopen. We willen allemaal gezonder en verser eten, dus maken we thuis ons eigen potje klaar om mee te nemen naar het werk of op uitstap. On-the-go foodcontainers en drinkflessen worden dan ook steeds populairder. Daarnaast hebben ook meer mensen dan vroeger last van voedselallergieën- en intoleranties. Ook zij zijn geholpen met de juiste producten.
zonder te morsen
Een makkelijk te hanteren drinkfles- of beker is een must. Maar ook goed sluitbare producten staan bovenaan het lijstje van gebruiksvriendelijkheid. Fabrikanten zetten dan ook in op de nieuwste technologie. Er bestaan drinkflessen die automatisch sluiten om morsen te voorkomen. Andere drinkflessen zijn uitgerust met een handige draaglus. Bij sommige producten moet je zelfs geen dopje losschroeven. Een klikje volstaat.
Ook aan lekvrije deksels wordt aandacht besteed. Sommige modellen zijn voorzien van drie siliconen pakkingen om vloeistoffen binnen te houden, en twee vergrendelingsclips voor extra zekerheid. Zo blijft je lunch altijd vers en lekker. Of je nu kiest voor brood, salade of een restje van gisteravond.
alles apart
We kiezen steeds vaker voor veelzijdige vershoudbakjes en on-the-go foodkeepers die ons de mogelijkheid geven om ons eten netjes gescheiden mee te nemen. Er zijn heel wat modulaire producten op de markt waarin alle ingrediënten afzonderlijk bewaard en gekoeld worden. Zo blijft alles mooi gescheiden, vers en krokant tot het moment van consumptie. Belangrijk, want niets zo teleurstellend als rond 10u een potje yoghurt met wakke muesli bovenhalen.
Die verschillende bakjes kopen we liefst in dezelfde maat zodat we ze makkelijk kunnen stapelen in de ijskast of de opbergkast. Vershoudbakjes werden gebruikt om achteraf overgebleven gerechten en/of ingrediënten in te bewaren. Nu is te zien dat de bakjes in het voorstadium van het bereiden al een belangrijkere rol gaan spelen. Foodpreppen, je eten voor verschillende dagen bereiden, was nog nooit zo makkelijk. Door foodprep zijn vershoudbakjes en voedselcontainers steeds meer in grotere sets te koop zodat de consument eenvoudig en georganiseerd aan de slag kan. Ook voedselverspilling kan je dankzij die nieuwe ontwerpen makkelijker vermijden.
duurzaam
circulair
Ecologie is voor veel consumenten een doorslaggevend criterium. Thermische producten zijn dan ook een aanrader voor iedereen die begaan is met het milieu. Je kan ze keer op keer hergebruiken en zo de afvalberg verkleinen. Milieuvriendelijkheid en duurzaamheid zijn belangrijke kernwoorden bij het volledige on-the-gogamma. De meeste producten bestaan uit gerecycleerd BPA-vrij plastic of gerecycleerd roestvrij staal of kunststof.
glazen flessen
Ook glazen flessen doen het goed. Die drinkflessen zijn zodanig vervaardigd dat ze bestand zijn tegen een thermische schok. Zowel ijskoude als gloeiend hete drankjes kan je er probleemloos in bewaren. De dubbelwandige varianten zijn trouwens nog altijd de populairste. Die flessen houden dranken tot 12u warm en tot 24u koel.
voeg een smaakje toe
Een drinkfles hoeft trouwens niet saai te zijn. In sommige modellen zit er een capsule ingebouwd waarin je aromatische smaken zoals limoen, munt of komkommer kan toevoegen.
in de diepvriezer
Een foodkeeper moet je voeding vers houden, maar dat niet alleen. Het gebruiksgemak van de consument staat altijd centraal. Een product moet dan ook ontworpen zijn om je maaltijd te ontdooien, op te warmen of zelfs te stomen in de magnetron. Vriezer-, en vaatwasserbestendig zijn trefwoorden die hoog scoren.
kleur
Design wordt steeds belangrijker. Vroeger zagen thermisch isolerende producten er vrij karakterloos uit, maar die trend is gekeerd. Drinkflessen en foodcontainers zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Ook de allerkleinsten krijgen hun op maat gemaakte ontwerpen, met leuke figuurtjes en flashy kleuren. De nieuwe trendkleuren zijn golden sand en blue sky, maar de consument geeft doorgaans toch nog altijd de voorkeur aan vier solide basiskleuren: blauw, wit, rood en zwart. Voor elke klant wat wils.
Met medewerking van Berghoff, Eva Solo, Kambukka, Keter, La Cucina en Leifheit