7 lasermeters voor jou vergeleken
Met een lasermeter heb je een handige tool op zak om snel, makkelijk en precies te meten. Vaak hebben ze ook een geïntegreerde rekenmachine en tal van andere handige functies. Het aanbod aan toestellen is echter groot. Om je op weg te helpen, hebben we 7 verschillende toestellen getest. Zo kan jij gemakkelijker beslissen welke lasermeter aansluit bij jouw wensen. Ontdek hier onze reviews en vergelijk zelf de lasermeters.
DE THEORIE: HOE KIES JE EEN LASERMETER?
HOE HEBBEN WE DE LASERMETERS GETEST?
VERGELIJK ZELF DE LASERMETERS EN ONTDEK DE RESULTATEN
WELKE LASERMETERS HEBBEN WE GETEST?
METOFIX LXD60i digitale afstandsmeter
Hoewel de METOFIX LXD60i wat moeite had met afstanden registreren op donkere kleurvlakken, scoort hij het beste wat functies en nauwkeurigheid betreft. Hij kan namelijk een waaier aan bewerkingen aan. De afstandsmeter doet dus al het denkwerk voor jou en dat zowel bij gemakkelijke als bij ingewikkelde berekeningen. Hij is tevens makkelijk om mee te werken - de interne waterpas is erg handig - tijdens het opmeten. Ook achteraf is de verwerking van je data dankzij de app in een handomdraai gebeurd.
FUTECH DM3560
Het grote voordeel aan dit toestel is dat het een groot meetbereik en een behoorlijk aantal functies heeft voor een zachte prijs. De nauwkeurigheid op grenswaarde 60 meter bleek wat minder, maar met kortere afstanden ging alles vlot. Voor standaard gebruik bij het klussen heeft de FUTECH DM3560 dus zeker voldoende in huis.
Leica DISTO™ D110
De DISTO™ D110 beschikt over veel handige functies die zeer nuttig zijn bij het meten van afstanden en oppervlakken. Hij registreert tot 60 meter (hoewel donkere oppervlakten een foutmelding geven) en meet zeer nauwkeurig. Het is een gebruiksvriendelijk en ergonomisch toestel dat waarde voor je geld biedt - zelfs als de prijs dicht bij de bovengrens van ons budget ligt.
BOSCH Zamo
De Zamo laserafstandsmeter is een gebruiksvriendelijk toestel met intuïtieve bediening. De basisunit voert probleemloos de eenvoudige metingen uit. Voor andere berekeningen zoals inhouden of Pythagoras moet je echter de andere opzetstukken bijkopen.
EINHELL TC-LD 50
De Einhell TC-LD 50 meet goed en nauwkeurig, maar schakelt snel over naar de slaapstand, wat hinderlijk kan zijn als je meerdere metingen achter elkaar wilt doen. De laser was op 50 meter iets minder zichtbaar en gaf een foutmelding op donkere oppervlakken. Het toestel heeft voldoende functies en is zeer gebruiksvriendelijk. Bij het berekenen van een inhoud geeft de TC-LD 50 bijvoorbeeld zelf aan welke zijde je eerst moet meten.
SKIL MT1E1929AA
Deze laserafstandsmeter vormt een goede basis voor wie metingen wil uitvoeren in en rond het huis. De laser van dit toestel is minder goed zichtbaar, wat telkens wat zoekwerk vraagt. Het apparaat functioneert echter goed op donkere oppervlakken.
Stanley STHT1 – 77409
De Stanley STHT1 – 77409 voerde de tests snel en nauwkeurig uit. Het toestel is gemakkelijk te bedienen en ligt goed in de hand. Er zijn echter weinig functies. Het berekenen van oppervlaktes, volumes en de stelling van Pythagoras is hier niet mogelijk.
VERGELIJK ZELF DE LASERMETERS EN ONTDEK DE REVIEWS
Via de onderstaande link kan je, naast onze reviews, ook alle specificaties van de verschillende lasermeters terugvinden, en hoe ze het deden in onze tests. Wil je zelf een vergelijking maken tussen twee of meer toestellen? Probeer dan zeker onze productvergelijker uit!
HOE HEBBEN WE DE LASERMETERS GETEST?
Zeven lasermeters werden aan een aantal tests onderworpen, vooral om na te gaan hoe nauwkeurig ze zijn in het meten van afstanden, oppervlakten en inhouden. Daarnaast letten we ook op de gebruiksvriendelijkheid van de toestellen. De lasermeters werden niet aan labotests onderworpen: onze tests worden uitgevoerd vanuit het gebruikersperspectief.
DE THEORIE: HOE KIES JE EEN LASERMETER?
Waarop moet je letten bij de aanschaf van een lasermeter? Hoe werkt zo'n toestel en hoe gebruik je het op de juiste manier?