Garage

WAT JE ZELF KAN DOEN AAN JE AUTO

remvloeistof zelf doen auto

Wanneer er iets schort aan de auto, zijn we al snel geneigd om naar de garage te gaan. Dat is een gezonde reflex, maar er zijn ook dingen die je zonder uitgebreide kennis zelf kan doen. Meer daarover in dit artikel. We zetten verder ook nog eens op een rijtje hoe je voorkomt dat je bij het vertrekken in de winter niet meer hoeft te krabben, en we tonen hoe je een auto correct wast.

HOE ZELF EEN BASISINSPECTIE UITVOEREN?
HOE ZELF EEN AUTOBAND VERVANGEN?
HOE ZELF JE RUITENWISSERS VERVANGEN
HOE JE AUTO STARTEN MET EEN LEGE BATTERIJ
HOE CORRECT JE AUTO WASSEN
HOE HET INTERIEUR VAN JE AUTO REINIGEN
10 TIPS OM VORST OP JE AUTORUITEN TE VERWIJDEREN EN TE VOORKOMEN

 

HOE ZELF EEN BASISINSPECTIE UITVOEREN?oliepeil zelf doen auto

Je auto doe je natuurlijk het best binnen bij de garage voor een grondig onderhoud. Een basisinspectie van je wagen kan je echter gemakkelijk zelf doen. Wie regelmatig zelf een inspectie uitvoert, zal immers minder snel voor verrassingen komen te staan tijdens het rijden. We overlopen wat je allemaal zelf kan controleren. Houd in ieder geval altijd de handleiding van je auto bij de hand als je hieraan begint.

Lees het volledige artikel

 

HOE ZELF EEN AUTOBAND VERVANGEN?platte band zelf doen auto

Een autoband verwisselen is een eenvoudige klus, maar het kan geen kwaad om het in te oefenen, dan weet je hoe je het op een vlotte en veilige manier kan doen. Lees hier hoe je daarbij te werk gaat.

Lees het volledige artikel

 

HOE ZELF JE RUITENWISSERS VERVANGENplaatsen zelf doen auto

Met een versleten ruitenwisser ben je niets: tijdens regenbuien heb je een slecht zicht en je trekt er mogelijks strepen of krassen mee in je autoruit. Vervang dus tijdig je ruitenwissers. Ruitenwissers vervangen is erg simpel, maar zorg er in de eerste plaats voor dat je het juiste type bij je hebt voor het model van wagen waarover je beschikt. De ruitenwissers mogen verder ook niet verschillen in lengte, anders zullen ze in elkaar vasthaken.

Lees het volledige artikel

 

HOE JE AUTO STARTEN MET EEN LEGE BATTERIJbatterij en kabels zelf doen auto

Heb je autopech door een lege batterij? Dan kan je dat zelf oplossen. In principe kan je niet veel verkeerd doen, maar er zijn toch een aantal belangrijke aandachtspunten. Alles begint bij een goede donorauto met een opgeladen accu.

Lees het volledige artikel

 

HOE CORRECT JE AUTO WASSENvelgen zelf doen auto

Je auto was je bij voorkeur één keer in de maand. Dan zal het vuil zich minder hard aan het koetswerk hechten, wat beter is voor je lak. Maar hoe doe je dat nu precies op de juiste manier? We geven enkele tips mee in dit artikel.

Lees het volledige artikel

 

HOE HET INTERIEUR VAN JE AUTO REINIGENvlekken schuimreinigere

De binnenkant van je wagen heeft nu en dan nood aan een schoonmaakbeurt. Om het interieur van jouw auto weer spik en span te krijgen, kan je een aantal tips toepassen. Hierbij maken we gebruik van verschillende schoonmaakmiddelen. Vooraleer je gaat schoonmaken, gooi je eerst al het vuil weg. Neem ook het vuilnis in het dashboardkastje mee.

Lees het volledige artikel

 

VORST OP JE AUTORUITEN VERWIJDEREN EN VOORKOMENfolie zelf doen auto

Vermijd dat je moet krabben bij het vertrekken met de wagen. Er circuleren vele tips, maar ze werken niet allemaal even goed of zijn ronduit flauwekul. Tijd om eens na te gaan wat nu wél werkt en wat niet.

Lees het volledige artikel

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse nieuwsbrief met extra tips en exclusieve content
  • checkvolledig toegang tot het digitaal archief
  • checkonbeperkt toegang tot 3.000 bouwinstructies
  • checkonbeperkt toegang tot 1.400 instructievideo's
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
Geschreven door PVB

Meer weten over

Vier 40 jaar Aquaplan met ons!Krijg een GRATIS emmer bij aankoop van een Aquaplan productMeer infochevron_right

Gerelateerde artikels

Hou batterijen in optimale conditie

Als we de batterij beschouwen als het 'hart' van de elektrische autosystemen en we weten dat hedendaagse voertuigen meer dan ooit afhangen van elektronica, komt snel het besef dat de batterij steeds in optimale conditie moet zijn. daarom is het nodig om professionele apparatuur te gebruiken bij het testen, laden en vervangen van de batterij. wij helpen u door het kluwen van accutesters, 'memory savers', diagnoseapparatuur en laders.

Batterij essentieel onderdeel van automotive elektronica

De eerste voertuigen met start-stopsystemen betreden nu volop de aftermarket, terwijl oem's momenteel al de vierde generatie van dergelijke systemen monteren. in de eerste montage zitten er in een voertuig met start-stopsysteem andere batterijen, aangezien conventionele exemplaren moeilijk het voortdurende heropstarten aankunnen. voor welke automotive batterijen die cyclische belasting evenwel geen probleem vormt, kunt u lezen in dit artikel.

Traditionele batterij kan energievraag nauwelijks aan

De bestel- en vrachtwagens van vandaag steken vol sensoren, actuatoren, displays, koel- en verwarmingselementen enz. indien de chauffeur bij zijn pauzes ook nog eens gebruikmaakt van een resem elektrische toestellen, kan de batterij van het voertuig dieper ontladen raken. zo diep dat ze onvoldoende bijlaadt tijdens het rijden. op termijn leidt dit tot problemen. uw magazine carfix bekeek hoe u dit kunt voorkomen.

Indentificatie cruciaal bij vervanging start-stopaccu

Om emissies nog meer terug te dringen, rusten autofabrikanten hun wagens uit met start-stopsystemen. in het reële stadsverkeer kan deze besparing oplopen tot 15%. waar dat in eerste instantie voorbehouden bleef voor de duurdere modellen, is de technologie vandaag gemeengoed geworden. meer dan de helft van de wagens die in europa uit de toonzaal rijdt, heeft een start-stopsysteem aan boord. dat heeft alles te maken met een tweede (goedkopere) batterijtechnologie, en met de steeds strengere eisen rond co2-uitstoot. auto's kunnen nu zowel met agm- als met efb-batterijen zijn uitgerust, en dat heeft gevolgen voor de werkplaats.

Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
In dit magazine