Klimatisatie van gebouwenPremium

Koel- en vriestechnieken in de voedingsindustrie

De belangrijkste koeltechnieken op een rijtje
De ideale vriestechniek kiezen

De belangrijkste koeltechnieken op een rijtje

Koelen voeding

De voedingsindustrie werkt met aan bederf onderhevige grondstoffen en (half)producten. Er staan de producenten diverse koelmethoden ter beschikking om de groei van micro-organismen af te remmen en ervoor te zorgen dat de kwaliteit, de textuur en de samenstelling gehandhaafd blijven. 

De ideale vriestechniek kiezen

Vriestechniek

Voedselconservering is al een probleem sinds de mens begon met jagen en verzamelen, maar toen was men ongetwijfeld minder kieskeurig. Bederf, uitdroging en verlies aan textuur en/of smaak worden tegenwoordig niet meer getolereerd. Elke voedselproducent wil bij de aanschaf van een nieuw vriessysteem de juiste keuze maken, en breekt zich het hoofd over zaken als de productiecapaciteit van de fabriek, de vereiste flexibiliteit, de milieu-impact en, niet op de laatste plaats, de beschikbare financiële middelen.

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse nieuwsbrief met extra tips en exclusieve content
  • checkvolledig toegang tot het digitaal archief
  • checkonbeperkt toegang tot 3.000 bouwinstructies
  • checkonbeperkt toegang tot 1.400 instructievideo's
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
Geschreven door Wouter Oude Groothuis
Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
In dit magazine