Imperial Fiorino verovert ook het BBQ-seizoen
Het barbecueseizoen is al volop losgebarsten, maar voor veel mensen begint de BBQ niet zonder een gezellig aperitief met een selectie van lekkernijen. Voordat de grill aan gaat, zoeken ze naar smakelijke hapjes die de toon zetten voor de rest van de maaltijd. Met zijn karaktervolle smaak, zuiderse toetsen en artisanale look is Fiorino een veelzijdige smaakmaker die moeiteloos zijn plaats vindt bij elke zomerse gelegenheid – van aperitiefhapjes tot creatieve grillgerechten.
Deze heerlijke schimmelsalami laat zich perfect combineren met zomerse ingrediënten en brengt dat tikkeltje extra flair op de tafel. Ideaal om uw toonbank te verrijken met inspiratie en extra verkoopkansen. Zet Fiorino deze zomer daarom ook in de kijker! Ontdek hieronder een smakelijk BBQ-recept om meteen mee aan de slag te gaan.
Focaccia met Fiorino op de BBQ
- Snij de focaccia’s horizontaal doormidden en besprenkel de snijkanten lichtjes met wat olie. Gril beide zijden goudbruin.
- Snij de courgetten en aubergines in dikke plakken. Snij de puntpaprika in grove stukken. Gril de groenten beetgaar in een hete grill of grillpan.
- Hak de tijm en rozemarijn fijn. Bestrooi de gegrilde groenten met de verse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Snij daarna de groenten grof en meng goed door elkaar.
- Besmeer de onderste helft van elke focaccia lichtjes met BBQ-saus. Verdeel het groentemengsel erover en leg daarop de plakjes Fiorino. Sluit af met de bovenste helft van de focaccia.
Ingrediënten
- 40 plakjes Fiorino
- 8 stukken focaccia
- 2 courgetten
- 1 aubergine
- 2 puntpaprika’s
- Tijm
- Rozemarijn
- BBQ-saus
