Apéro op z’n best: verfijnde hapjes met de Fiorino apéro box
Stel je eigen Fiorino apéro box samen en laat je verrassen door de veelzijdige smaakcombinaties. Hiermee zet je in een handomdraai een originele én smaakvolle selectie op tafel. Je tilt elk hapje naar een hoger niveau – ideaal voor een zomerse borrel, een feestelijke brunch of een gezellige avond met vrienden.
Crème van geitenkaas met Fiorino
Ingrediënten
- 8 plakjes Fiorino
- 200 gr Chavroux geitenkaas
- Bieslook
- 8 tl acaciahoning
- Peper en zout
Bereiding
- Klop de geitenkaas luchtig en breng op smaak met peper en zout.
- Snipper de bieslook fijn en roer deze onder de kaascrème.
- Doe de crème in een spuitzak en verdeel over 8 potjes.
- Lepel in elk potje een theelepel acaciahoning over de crème.
- Garneer met een plakje Fiorino.
Fiorino met mozarella
Ingrediënten
- 8 plakjes Fiorino
- 8 mini mozzarellaballetjes
- 100 gr pestosaus
- 50 gr amandelnootjes
- Enkele blaadjes basilicum
Bereiding
- Hak de amandelnootjes fijn en meng ze door de pesto.
- Marineer de mozzarella in deze pestosaus.
- Prik telkens een plakje Fiorino vast samen met een gemarineerd balletje.
- Strooi er wat gesnipperde basilicum over.
- Schik de drie hapjes mooi in een box en werk verder af met garnituur zoals: kaas, druifjes, olijven, gamba’s, komkommer, radijs etc.
Sandwiches met Fiorino en abrikoos
Ingrediënten
- 16 plakjes Fiorino
- 1 vierkant wit brood
- 200 gr Philadelphia kaas
- Peper
- 4 el abrikozenconfituur
- 6 gedroogde abrikozen
Bereiding
- Snijd de abrikozen in kleine stukjes en meng met de Philadelphia kaas en de abrikozenconfituur.
- Besmeer 4 sneetjes brood met dit mengsel.
- Strooi er wat peper bovenop.
- Vouw de plakjes Fiorino tot driehoekjes en leg vier plakjes op elk belegd sneetje.
- Snijd elk belegd sneetje kruiselings diagonaal door zodat je 4 driehoekjes krijgt.
- Leg 2 driehoekjes op elkaar en prik vast met een prikker.
- Zo krijg je 8 sandwiches in totaal.
