ad
LassenPremium

Expert classes Machineering 2023

Lezingen en debatten over de nieuwste technologie

Machineering staat na een afgelaste editie terug op de kalender en herneemt haar rol als grootste evenement voor de Belgische maakindustrie. Naar goede gewoonte maken verscheidene expert classes weer deel uit van het goed gevulde programma. Nu deze classes officieel aangekondigd zijn, kunnen we eens kijken welke technologieën aan bod komen.

Machineering 2023 expert classes

Woensdag 29 maart 2023

11:30-12:00: Robuuste akoestische conditiebewaking

Jeroen Zegers, senior research engineer bij Flanders Make, presenteert meerdere oplossingen die de robuustheid van akoestische monitoringoplossing vergroten en bredere industriële toepasbaarheid mogelijk maken. Verschillende casestudies, zoals kogellagermonitoring, dienen om problemen (bijvoorbeeld achtergrondruis) en oplossingen te verkennen.

13:30-14:00: Schuren en ontbramen met cobots

Jan Kempeneers, principal engineer Smart & Digital Factory bij Sirris, verkent het inzetten van cobots. Dit gebeurt vaak niet omwille van de ‘collaboratieve’ eigenschappen, maar wel omwille van het programmeer- en gebruiksgemak dat mede resulteert uit hun ingebouwde krachtgevoeligheid. Schuren en ontbramen van werkstukken is een interessant voorbeeld hiervan, en dan vooral voor kleine series waar een hoge mate aan flexibiliteit en instelbaarheid vereist zijn.

14:30-15:00: Closing the Loop in Manufacturing

Kevin Sel, research coordinator bij Thomas More Research, toont de mogelijkheden die er momenteel al zijn om preventief te werk te gaan in het meten tijdens het verspanend proces. Op deze manier kan niet enkel het aantal afgekeurde stukken voorkomen worden, maar wordt weer een deel van het productieproces geautomatiseerd.

DONDERDAG 30 MAART 2023

13:30-14:00: snel en goedkoop 3D-printen van eenvoudige onderdelen

Gert Muijs, general manager bij Robland, verkent de vele vooroordelen over 3D-printen. Zo zou het traag zijn en vooral geschikt voor heel dure onderdelen. Muijs onderstreept de mogelijkheid om ook echte productonderdelen te gaan 3D-printen op middelgrote schaal.

14:30-15:00: Micromanufacturing: denk klein voor een grote impact

Denis Vandormael, senior project manager bij Sirris, heeft het in deze lezing over miniaturisering bij productontwikkeling. Dit maakt het mogelijk om complexe functies toe te voegen aan "macro" producten of processen op een minimaal invasieve manier. Een overzicht van verschillende technieken, met concrete illustraties.

15:00-15:30: Efficiënter en flexibeler met robotisering

Alain Wayenberg, business group leader manufacturing industry bij Agoria, bespreekt de rol van de robot in industriële automatisering. Tijdens deze expert class zal er dieper worden ingegaan op de mogelijkheden van robotisering en wat de belangrijke stappen zijn voor de integratie van een robotiseringproject.

15:30-16:00: Energie- en grondstofefficiënt produceren

Karel Kellens, Prof. Dr. Ing. bij Flanders Make, presenteert aan de hand van enkele voorbeelden een proactieve aanpak voor het documenteren, analyseren en verbeteren van het energie- en grondstofverbruik van discrete productieprocessen.

VRIJDAG 31 MAART 2023

11:30-12:00: Robots programmeren voor assemblage en spuitcoating

Jan Wellemans, associate application engineer bij Flanders Make, gaat aan de slag met robotskills en -tools om deze te combineren tot procesaflopen. Zo wordt er een systeem bekomen dat makkelijk configureerbaar is voor een variabele input en werkomgeving.

14:00-14:30: Industriële toepassingen van 3D-geprinte metalen stukken

Willem Van Cauwenberge, head of engineering bij Metal Technics 3D, toont aan hoe met de juiste ontwerpkeuzes metaal 3D-printen oplossingen aanbiedt voor een groot bereik aan applicaties en het de concurrentie kan aangaan met conventionele bewerkingsmethodes.

14:30-15:00: Volg de scherpte van snijgereedschap in real-time

Flanders Make heeft een methodologie ontwikkeld om snijgereedschapoppervlakken in 3D te reconstrueren voor een grote verscheidenheid aan snijgereedschappen op de markt, wat een ruimtelijke schatting van de gereedschapsslijtage met hoge nauwkeurigheid toelaat.

Technologiedebat

Ondernemers en management moeten moeilijke knopen doorhakken, maar missen soms de nodige inzichten om de juiste langetermijnbeslissingen te nemen, valkuilen en lange moeilijke integraties en opleidingen te vermijden. Twee globale OEM’s in automatisering en robotisering samen met twee Benelux integratoren brengen inzichten omtrent technologische keuzes, beslissingsmodellen en uitvoerbare uitroltrajecten. Een must voor iedere ondernemer die de stap nog moet zetten en diegene die zijn bestaande investeringen wil optimaliseren. Afspraak op donderdag 30 maart van 16.30 tot 17.30 u.

Technologiedebat Machineering
Het technologiedebat op Machineering 2023 belooft weer heel wat perspectieven en oplossingen aan te reiken

Praktische informatie
Data en openingsuren:
  • Woensdag 29 maart 2023: van 10u00 tot 18u00
  • Donderdag 30 maart 2023: van 10u00 tot 22u00 (nocturne)
  • Vrijdag 31 maart 2023: van 10u00 tot 16u00
Locatie en toegang:
  • Brussels Expo (hal 8 en patio) - Romeinsesteenweg - Parking C, Brussel
  • Gratis toegang voor professionals via online voorregistratie op de site van Machineering
Nocturne:
  • Donderdag 30 maart 2023
  • Gratis bezoek reserveren
  • Priority e-voucher voor allerlei voordelen

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
Geschreven door Alexis Daveloose
ad

Ontdek vorige edities