Noord-Hollandse Gouda: de lekkerste kaas ter wereld
Is het de zilte zeewind die over de polders raast waar de koeien grazen? Zijn het de kaasmeesters wiens kennis al eeuwenlang is gerijpt? Eén ding staat als een heipaal boven water: Lutjewinkel, in Noord-Holland, is de bakermat van de lekkerste kaas ter wereld: Noord-Hollandse Gouda kaas. Al bij de eerste hap proeft u meer dan alleen de volle, romige smaak van deze oer-Hollandse kaas - u proeft een rijke traditie. En laat dat ook net de essentie van het Rode Zegel zijn, het keurmerk dat trots prijkt op elke kaas die de strikte kwaliteitseisen van de kaasmeesters heeft doorstaan.
De smaak van écht kaasvakmanschap herkent u aan het Rode Zegel
Enkel authentieke Noord-Hollandse Gouda, die aan bepaalde strenge kwaliteitseisen voldoet, wordt beloond met het Rode Zegel. Ook de rijping vindt op de oorspronkelijke manier plaats: in regionale pakhuizen, met alle tijd en rust om op smaak te komen. Pas wanneer de kazen door de kaasmeesters als uitmuntend zijn bestempeld, mogen ze het pakhuis verlaten. Noord-Hollandse Gouda is zo bijzonder, dat deze kaas zelfs een Beschermde Oorsprongsbenaming van de Europese Unie kreeg: hét grootste compliment dat een streekproduct kan krijgen.
Bekoorlijke en bekroonde smaak
Noord-Hollandse Gouda wordt bereid met 100% weidemelk van koeien die minimaal 120 dagen per jaar, meer dan 6 uur per dag, op de weide grazen. Met dit vloeibare goud(a) bereiden de kaasmakers Noord-Hollandse Gouda. Deze eersteklas natuurgerijpte kazen vallen niet alleen in de smaak van consumenten. Ook vakjury's van internationale wedstrijden waarderen de topkwaliteit. Noord-Hollandse Gouda met het Rode Zegel ontvangt er jaar na jaar de hoogste scores, en hoort daarmee bij de lekkerste kazen ter wereld.
Kenners weten het: de échte Gouda komt uit Noord-Holland, draagt het Rode Zegel en verenigt kwaliteit, authenticiteit en een beschermde herkomst in een bekroonde kaas
De keten die onze unieke smaak ontketent
www.velder.com