HOE WERKSTUKKEN VASTMAKEN
We hebben maar twee handen. Het is echter al vaak gebleken dat we er beter meer hadden, maar de natuur is hard. Wanneer je een meubel maakt in je atelier bijvoorbeeld, heb je er soms vijf nodig om alles goed op zijn plaats te kunnen houden. Je kan daar echter makkelijk een mouw aan passen door werkstukken te fixeren. Spanriemen, touwen, lijmklemmen (die je al dan niet zelf maakt), ... er zijn heel wat mogelijkheden. Ook elders kunnen dergelijke gereedschappen uiteraard hun nut hebben, bijvoorbeeld bij het veilig vervoeren van grote stukken. In dit artikel reiken we je de handvaten om slim om te gaan met deze tools.
HOE WERKEN MET EEN SPANRIEM
7 HANDIGE KNOPEN UITGELEGD
ALLES OVER KLEMMEN EN KLEMHULPSTUKKEN
HOE WERKEN MET EEN SPANRIEM
Menig truckchauffeur zie je wel eens hun vracht vastleggen met een spanriem. Ook als DHZ’er leg je best een aantal ratelbanden in de auto of het atelier om steeds veilig de baan op te kunnen of een werkstuk tijdelijk te fixeren. Niet iedereen kan ermee overweg maar zo’n spanriem werkt echt eenvoudig. Vandaar dit simpel stappenplan om de spanriem correct aan te trekken, en opnieuw los te maken.
7 HANDIGE KNOPEN UITGELEGD
Tijdens het klussen heb je vaak momenten waarop je iets moet vastmaken of vasthouden. Een stuk touw met een knoop in is dan een snelle en handige oplossing. De ene knoop is echter de andere niet en voor bepaalde toepassingen moet je je koord soms anders strikken. Ook voor het vastsjorren van een lading kan je best goed overweg met een touw. We sommen enkele eenvoudige en betrouwbare knopen voor je op.
ALLES OVER KLEMMEN EN KLEMHULPSTUKKEN
Of je nu in je atelier klust of ergens iets ter plaatse moet herstellen, een lijmklem komt altijd van pas om onderdelen die je aan elkaar moet verlijmen, tijdelijk te klemmen. Het aanbod in de winkel is groot, maar er zijn ook heel wat hulpstukken die je zelf kan maken.