Granen, peulvruchten en kruiden: onmisbaar in de keuken!
Ardo biedt een uitgebreid en recent vernieuwd gamma aan granen, peulvruchten en kruiden. Keuze genoeg om te variëren in het menu! Ontdek alles op Horecatel, stand 2E17!
Waarom granen en pseudogranen?
- Uiterst voedzaam: vetarm, bron van koolhydraten, rijk aan vezels, mineralen en vitamine B
- Uitgebreid gamma, variatie troef!
- Sommige granen en pseudogranen zijn ook glutenvrij.
- Al dente voorgekookt, dus een grote tijdswinst
- Makkelijk te portioneren: ga zo ook voedselverspilling tegen.
- Zonder zout of andere smaakmakers, zo kan je er als chef nog alle kanten mee uit.
- Geschikt voor vegetariërs, veganisten en flexitariërs
culinaire creaties
Met Ardo’s ruime gamma granen en pseudogranen kan een chef alle kanten uit.
- Bruine rijst: volkoren rijst om te serveren met vis, kip of in een lekker wokgerecht
- Mix van granen: glutenvrije mix van boekweit, witte en rode quinoa, en bruine en zwarte rijst; heerlijk met vis, in een maaltijdsalade, een stoofpotje ...
- Quinoa: perfect voor trendy salades, bij vis, poké bowls ...
- Gerst: trendy en lekker in risotto’s, slaatjes, maaltijdsoepen ...
- Bulgur: veelzijdig ingrediënt in tajines, poké bowls ...
peulvruchten vol kleur, smaak en mogelijkheden
Peulvruchten zijn populairder dan ooit. Ze zijn stuk voor stuk duurzaam, uitstekende vleesvervangers en bovenal gezond. Enkel kort opwarmen en klaar om zowel koud als warm te serveren.
Waarom Ardo's vriesverse peulvruchten?
- Rode kidneybonen hebben een lichtzoete smaak en brengen kleur en vezels.
- Zwarte bonen zijn populair in Latijns-Amerika, hebben een stevige bite en volle smaak. Ze zijn lekker in salades, soep of andere schotels.
- Edamame sojabonen zijn de jonge groene peulen van de sojaboon die voedzaam en knapperig zijn. Ze worden in Europa geteeld.
- Kikkkererwten zijn gezond, voedzaam, lekker en een uitstekende vleesvervanger. Ze zijn heerlijk voor hummus of falafel.
- Witte kidneybonen of cannellini bonen zijn een natuurlijke bron van vezels en eiwitten, populair als vleesvervanger.
- Tricolore linzenmix is een mix van groene, bruine en rode linzen.
Kruiden voor een frisse toets
Kruiden tillen je bereidingen naar een hoger niveau. Daarom hebben we bij Ardo een uitgebreid gamma kruidenmixen samengesteld, zoals alla Napoletana, op Aziatische wijze, in Mexicaanse stijl of all'Italiana. Hun smaak, kleur, aroma en textuur zijn als die van vers geplukte kruiden.
