Chocolade Partnercontent

Barry Callebaut neemt Europe Chocolate Company uit België over

De Barry Callebaut Group, ‘s werelds grootste producent van kwaliteitschocolade en cacaoproducten, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Europe Chocolate Company (ECC), een private b2b-producent van chocoladespecialiteiten en -decoraties uit België.

callebaut
Richard Nelemans (ECC) Eric Van Tichelen (ECC) Wim Debedts (BarryCallebaut) Bert Olieslagers (BarryCallebaut)

Door deze strategische overname kan de groep nog meer inzetten op waardecreatie met gespecialiseerde chocoladeproducten, en beter inspelen op de groeiende vraag van voedingsproducenten naar uiterst specifieke chocoladespecialiteiten en -decoraties. De integratie van ECC geeft Barry Callebaut de mogelijkheid om de productiecapaciteit van gespecialiseerde gemouleerde chocolade uit te breiden, en tailormade oplossingen aan te bieden dankzij ECC’s geavanceerde eigen ontwikkelde technologie.

ECC vervaardigt ingrediënten voor gespecialiseerde chocoladeproducten sinds 1993. Vandaag maakt ECC een ruim assortiment industriële gespecialiseerde chocoladeproducten en -decoraties in verschillende smaken en kleuren (staafjes, krullen, stukjes, blaadjes, schilfers …). Door zijn uiterst flexibele productieproces kan ECC tal van klanten, zoals koekjesfabrikanten, bakkerijen, zuivelbedrijven, ijsproducenten, zoetwarenfabrikanten en cateringbedrijven, bevoorraden. Het bedrijf heeft een chocoladefabriek en een magazijn in Malle, vlakbij Antwerpen.

callebaut
Richard Nelemans (ECC), Bert Olieslagers (BarryCallebaut), Eric Van Tichelen (ECC), Wim Debedts (BarryCallebaut),
Con Luijckx (ECC)

Wim Debedts, Vice President Food Manufacturers West-Europa bij Barry Callebaut: “We hebben al jaren een goede relatie met ECC en geloven sterk in de groeimogelijkheden op het gebied van specifieke, industriële ingrediënten voor gespecialiseerde chocoladeproducten. De overname zal ons helpen onze marktpositie verder te verstevigen dankzij ECC’s unieke knowhow en het uiterst flexibele productieproces in zijn Belgische vestiging.”

Eric Van Tichelen, Managing Director van ECC, voegt daaraan toe: “Ik ben heel trots op wat we hebben opgebouwd. Bijna dertig jaar geleden zijn we van nul begonnen met het maken van gespecialiseerde chocoladeproducten. Door de Barry Callebaut Group te vervoegen kan ECC sneller groeien. Dankzij het omvangrijke verkoopnetwerk zullen we nieuwe klanten en nieuwe markten bereiken en zo onze unieke waardepropositie nog beter beklemtonen.”

De overname wordt naar alle verwachting de komende maanden afgerond. Beide partijen hebben afgesproken geen financiële gegevens van de transactie bekend te maken.

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Meer weten over

Verruim uw
vakkennis
magazine
Lees meer

Lees ook

Cookies

Chocolaterie maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het privacy- en cookiebeleid.