Le Gruyère AOP, schitterende ster onder de Zwitserse kazen
Smaak, traditie en kwaliteit zijn 100% gegarandeerd
De Zwitserse know-how op kaasgebied is wereldvermaard. Le Gruyère AOP, één van de meest geliefde variëteiten, draagt de beschermde oorsprongsbenaming Appellation d'Origine Protégée. Een gegeerd kwaliteitslabel voor ambachtelijke perfectie.
Uitmuntende kaas met een eeuwenoud verhaal
De onnavolgbare smaak van Le Gruyère AOP verrast, zowel op de kaas- als borrelplank als in tal van gerechten. De vakkennis wordt sinds 1115 overgedragen en getuigt van een onberispelijke kwaliteit. Deze delicatesse is volledig traceerbaar. Zowel de bereiding als de verwerking vinden plaats in een afgebakend gebied in de Alpen en voor-Alpen van West-Zwitserland.
Behoud van alle aroma’s
De rauwe ochtendmelk, afkomstig van natuurlijk gevoederde koeien, wordt toegevoegd aan deze van de avond ervoor die de hele nacht heeft gerust. De kaasmaker voegt melkzuurfermenten toe. Traditioneel stremsel doet het geheel stollen tot een compacte massa.

Langzame rijping
De wielen worden in het ideale klimaat van de rijpingskelder ondergebracht. Door Le Gruyère AOP van uiteenlopende rijping aan te bieden, ontdekken uw klanten andere smaken, aroma’s en texturen. Met een affinage van 5 tot 9 maanden is de jonge variant echt iets voor de liefhebber van zachte kazen, fijn en subtiel. Vanaf 10 maanden ontwikkelt Le Gruyère AOP Réserve een vollere en intensere smaak, voor fans van pittig. En voor de ware fijnproever worden sommige wielen 18 of zelfs 24 maanden geaffineerd.
RUE DU TABELLION / NOTARISSTRAAT 64
1050 IXELLES
+3223408420
www.switzerland-cheese.be
info@fromagesdesuisse.be
