Bake-off brood

Horecatel, het evenement voor horecaprofessionals

Open de deuren naar de trends die de toon zetten voor de horeca

Al meer dan 50 jaar is Horecatel de belangrijkste b2b-beurs voor professionals in de horeca in Franstalig België. De gangen bieden een waaier aan producten, apparatuur en professionele diensten van niet minder dan 370 exposanten.

Horecatel, le rendez-vous des professionnels de l’Horeca

De 58e editie van de Horecatel-beurs, een belangrijk evenement voor professionals in de horeca en gastronomie, is terug van 09 tot 12 maart 2025 in de WEX in Marche-en-Famenne.

Een selectie van de belangrijkste leveranciers uit het hele land zal aanwezig zijn in de 6 hallen van het WEX. Op 23.500 m2 kunnen bezoekers de grootste merken van apparatuur en voedingsmiddelen voor koks, cateraars, grootkeukens en snacking vinden, evenals een hele hal gewijd aan de toonaangevende brouwerijen van het land en andere dranken (koffie, wijn, sterke drank en softs).

Onder de 370 aanwezige exposanten hebben er zich tot nu toe 31 geregistreerd: IFAPME, AB-InBev, Delifrance, om er maar een paar te noemen.


Focus op hal 1

Nieuw is onder andere een zone gewijd aan vegetarische, veganistische, lactosevrije en glutenvrije producten onder het label "Plant-based". Gedurende 4 dagen worden er conferenties gehouden over het digitale, grootkeukens en duurzaamheid op "Het Podium van Morgen" in samenwerking met onder andere de Fédération Horeca Wallonie, het Agence du numérique en Manger Demain.

Bezoekers kunnen kennismaken met de exposanten die genomineerd zijn voor de Horecatel Awards en stemmen voor de People's Choice Award.

Horecatel 2025, du 09 au 12 mars au WEX


Culinaire demonstraties en wedstrijd

Een groot aantal chef-koks komt samen in het hart van de "Master Stage" om hun passie te delen met bezoekers, dankzij een programma van culinaire demonstraties (nog in ontwikkeling), onder het toeziend oog van de ceremoniemeester, Philippe Limbourg.


De 13e editie van de "Trophée Éric Martin" wordt voorgezeten door chef-kok Thomas Troupin (TOMA Restaurant - Luik) samen met een jury van horecaprofessionals. Gedurende 2 uur en 30 minuten gaan 4 jonge chef-koks de strijd aan met elkaar om een voor- en hoofdgerecht te creëren op basis van een verrassingsmand met ingrediënten, op maandag 10 maart van 13u00 tot 18u00.


Ook wordt de 2e editie van de "Horecatel Hospitality Awards" gehouden, met prijzen voor 5 etablissementen in de volgende categorieën: het mooiste terras/rooftop, de beste wellnesservaring, de meest bijzondere accommodatie, de meest Instagrammable accommodatie en de publieksfavoriet. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 12 maart om 11u30.

Horecatel Awards 2025


Praktische informatie

Programma, registratie en exposantenlijst via www.horecatel.be

Adres: WEX, Rue des Deux Provinces 1 te 6900 Marche-en-Famenne

Openingsuren:

Van zondag 09 tot dinsdag 11 maart: van 11u00 tot 19u00 (toegang tot 18u30)
Woensdag 12 maart: van 11u00 tot 18u00 (toegang tot 17u30)

HORECATEL
RUE DES DEUX PROVINCES 1
6900 MARCHE-EN-FAMENNE
+3284340800
info@wex.be
www.horecatel.be
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
Geschreven door JFE
Verruim uw
vakkennis
magazine
Lees meer

Lees ook