Bereide gerechten

Kenny Bernaerts wint finale ‘De beste vol-au-vent van België’

Beste volauvent inex
Vol-au-vent Kenny Bernaerts - Foto's: SKcaptured
Beste volauvent inex bord
Kenny Bernaerts
1/3

Kenny Bernaerts van restaurant De Vijfhoek in Sint- Katelijne-Waver heeft de titel van ‘De beste vol-au-vent van België’ gewonnen tijdens de spannende finaledag op 21 oktober van de culinaire wedstrijd, georganiseerd door zuivelbedrijf Inex. De jury, onder leiding van sterrenchef Christophe Hardiquest (Menssa), was onder de indruk van zijn verfijnde creatie met Mechelse koekoek, kalfszwezerik en seizoensproducten zoals eekhoorntjesbrood.

Naast de winnende vol-au-vent van Kenny Bernaerts kregen de juryleden ook van de andere kandidaten verrassende versies voorgeschoteld. Mathieu Wynsberghe van Bistro MaReine (Deinze) presenteerde een vegetarische vol-au-vent, terwijl Stijn Rotthier van Fortuin (Kontich) zijn gerecht een extra dimensie gaf met truffel. De Waalse chef Cédric Collin (La Vieille Ferme) wist eveneens de aandacht van de jury te trekken met een verfijnde versie van de Belgische klassieker.

Beoordelingscriteria

De gerechten werden beoordeeld op basis van vijf criteria:
-Smaak (/20)
-Textuur/structuur (/10)
-Techniek (correctheid van de toegepaste technieken) (/10)
-Originaliteit en totale indruk (/10)
-Verwerking van de Inex room (/10)
De jury, met experts zoals Lode De Roover (Fleur de Lin) en Koen Strubbe (Ter Groene Poorte), had de zware taak om de beste vol-au-vent te kiezen uit de creatieve en smaakvolle gerechten. Het gebruik van de Inex room 40% was een cruciaal element in de beoordeling.

Jury beste vol au vent
Jury: v.l.n.r. Daisy Pycke (Inex), Christophe Hardiquest (Menssa), Lode De Roover (Fleur de Lin), Koen Strubbe (Ter Groene Poorte)
Foto: SKcaptured

De prijsuitreiking

De prijsuitreiking vond plaats in De Melkerij van Inex, waar Kenny Bernaerts de felbegeerde titel, een shoptegoed van
€ 1000 aan Inex-producten en een Thermomix in ontvangst mocht nemen. De overige finalisten gingen naar huis met
een shoptegoed van € 250 aan Inexproducten. Inex kijkt terug op een zeer geslaagde finaledag vol passie, vakmanschap en culinaire hoogstandjes, en feliciteert alle deelnemers met hun prachtige prestaties

Top drie beste vol au vent inex

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
Geschreven door Tom D'Halluin

Meer weten over

Verruim uw
vakkennis
magazine
Lees meer

Lees ook