Productie ChocConcept feestelijk geopend
In Turnhout werd op 25 april 2025 de gloednieuwe chocoladefabriek van ChocConcept Belgium feestelijk ingehuldigd. Met de plechtige inhuldiging nam de onderneming ook een moment om alle inspanningen te vieren één jaar nadat de productie operationeel werd. Zo'n 350 genodigden uit meer dan 15 landen waren aanwezig om de opening mee te maken.
ChocConcept Belgium
Smet en Graban, twee bekende namen uit de gourmetchocolade, beslisten de handen ineen te slaan. Dat resulteert op 21 december 2021 in de oprichting van 'ChocConcept Belgium'. De familietraditie wordt op vandaag voortgezet met Michael Graban als managing director (zie foto). Met de 28-jarige aan het roer treedt een nieuwe generatie met ondernemersbloed op de voorgrond.
ChocConcept profileert zich als een onestopshop voor chocolade. De onderneming biedt zowel standaard als op maat gemaakte decoraties, semi-industriële chocolade maar ook kleurstabiele suikersnoepgoed. Naast gewone chocolade biedt Choc Concept ook organische, vegan, suikerarme ... chocolade aan. Het assortiment bestaat uit buttons, compounds en allerhande decoraties zoals shavings, bloesems, sticks, pencils, pearls, cups, suikerwerk, koffiebonen...
De onderneming exporteert nu al naar 28 landen op vier verschillende continenten.
Chocoladefabriek
De vier generaties chocolade-ervaring bracht Choc Concept vorig jaar al samen met de inrichting van een moderne, efficiënte chocoladeproductie in de Muizenvenstraat 15 in Turnhout. Er wordt nog steeds handwerk verricht in de fabriek omwille van het vele maatwerk, maar waar het kan, is er ook al automatisatie aanwezig.
Zo staat in de productie in Turnhout een unieke machine van Ipco die zowel de rotoform- als de depositingtechniek kan toepassen. Daardoor kunnen ruim 50 verschillende soorten vlot in productie. Naast die indrukwekkende machine heeft de firma momenteel ook zes opslagtanks - voor elke soort chocolade - goed voor ca. 170.000 kg chocolade.
Het gebouw is ook nog voorzien op verdere groei. "Er is nog ruimte in deze voormalige chocoladefabriek van Limar Chocolates", weet Michael Graban. "Er kunnen nog zeker een zestal productielijnen extra ingericht worden. Daarnaast is er ook plek voorzien om in de toekomst nog tot 12 extra opslagtanks te plaatsen. De twee eerste daarvan al dit jaar in juli. De omvangrijke gekoelde magazijnen zijn ook een extra troef. Het is goed dat we vooruitdenken en zo al ruimte creëren voor onze ambities."
Ruimte voor de ambities van ChocConcept Belgium
Naast de machines en productielijnen dankt ChocConcept Belgium zijn groei ook aan de medewerkers ... iets wat Michael Graban niet is ontgaan. "Machines draaien niet vanzelf, het zijn onze mensen die het doen. Momenteel zijn er - tijdelijke krachten incluis - een veertigtal medewerkers aan de slag. Dat is al een groot personeelsbestand, maar we blijven kiezen voor de familiale aanpak ... en dat wordt geapprecieerd."
Feestelijk ingehuldigd
De productie in Turnhout is al een jaartje operationeel, maar op 25 april 2025 nam ChocConcept de tijd om de geleverde inspanningen te vieren. Ruim 350 genodigden, uit binnen- en buitenland, waren aanwezig voor de 'grand opening'. Naast rondleidingen door de productie en het gebouw vond er ook een plechtig moment plaats. Managing Director Michael Graban (28) deelde de schaar met Albert Smet (94) toen onder luid applaus het lintje werd geknipt.