winnaars categorie praline bij de studenten
Juryleden Fien Oosthuyse, Bernard Proot en Erik Goossens maken de top 3 bekend in de categorie 'beste praline bij de studenten'.
In de categorie Praline Studenten zijn geëindigd:
1. Yannick Haast met zijn praline MEDARU
Medaru, ofwel medaille in het Nederlands. De link met Japan zit in de sudachigel. Hierbij zijn dan smaken gezet die goed in harmonie gaan met deze citrusvrucht zoals karamel-dulceyvanille en macadamiapraliné.
2. Renzo Devleeschauwer met zijn praline A
Bij deze 'A-praline' wordt een Japanse letter A op de praline aangebracht. Bittere chocolade aan de buitenkant en een binnenkant met een krokantje, zachte koffieganache, yuzugelei en Elixir d'Anvers.
3. Syntra West met hun creatie SAKURA
Praline gemaakt met westerse chocolade in harmonie met typische Japanse ingrediënten. We vinden er de klassieke kers- en amandelsmaak in terug met een hartige vulling van wasabi en een frisse limoentoets.
Partners
Belgium Chocolate Awards is een initiatief van Chocolaterie in samenwerking met: