Bakkerijmachines Partnercontent

MIWE roll-in

Bakkerij Emmerix vertrouwt sinds het prille begin op firma Peeters

“Netwerk met en voor klanten is een rijkdom”

De firma Peeters uit Lanaken produceert al bijna vijftig jaar ovens en installaties voor koeling voor de bakkerijen. Sinds de beginjaren van Peeters vertrouwde bakker Jozef Emmerix al op de kwaliteitsproducten van Peeters. We klopten aan bij de zoon van Jozef: Chel Emmerix van Bakkerij Emmerix uit Vroenhoven. Ook hij kiest voor de machines van Peeters omwille van hun hoogstaande kwaliteit en omdat hij het volste vertrouwen heeft in het bedrijf.

Drie generaties Emmerix

Chel Emmerix kocht in 1989 een bakkerij in Vroenhoven (bij Riemst), en op diezelfde locatie is hij nog altijd elke dag druk in de weer.

Chel EmmerixHij komt uit een bakkersfamilie: zijn vader was al bakker en Chels twee broers runnen eveneens een bakkerij. Cederic, zoon van Chel, is ook bedrijvig in de bakkerij in Vroenhoven.

Om maar te zeggen: je moet de familie Emmerix niets wijsmaken als het op het vak aankomt en op de machines in het atelier...

Stielman Peeters

Toen het pand in Vroenhoven begin jaren ’90 volledig gestript werd, werden alle installaties van de ‘oude’ bakkerij vervangen.

“Mijn vader werkte al nauw samen met de vader van de huidige zaakvoerder van firma Peeters, Jaak. Een stielman op wie je dag en nacht kon rekenen”, vertelt Chel. “Logisch dat ik bij zijn zoon Marc aanklopte. Intussen zijn ook Marcs dochters actief in het bedrijf. Een goede zaak want net zoals de andere medewerkers van Peeters komen ze altijd met een oplossing.”

Innovatief en hoogtechnologisch

85% van het materiaal bij Emmerix komt van Peeters. De eerste machine die in Vroenhoven aankwam, was de roterende oven van het Duitse merk Miwe, een merk dat door Peeters in exclusiviteit wordt verdeeld. Dat type oven was in opmars in de jaren ’90. Na dertig jaar werkte hij nog zeer goed maar omdat bij Emmerix innovatie primeert en het bedrijf hoogtechnologisch wil zijn, werd de machine twee jaar geleden vervangen door een nieuwe roll-in van Miwe

oven“Het grote voordeel van een computergestuurde oven is dat je er geen omkijken naar hebt terwijl een programma loopt. Ondertussen kan je rustig ander werk verrichten. En als het programma afloopt, krijg je je product precies gebakken zoals je het gewild had”, zegt Chel enthousiast.

“Sinds 2012 hebben we ook de met thermische olie verwarmde wagenbakoven van Miwe, speciaal voor onze sandwiches, want die gaan hier vlot de deur uit. Dat toestel was toen nog niet zo lang op de markt. We gebruiken hem eveneens – zoals bij de roll-in – voor alle andere producten.”

brood

Volste vertrouwen

Verder werkt het Emmerix-team met Diosna-spiraalkneders, een computergestuurde uitroltafel van Rondo, een hydraulische deegverdeler, stokbroodmachines ... allemaal van bij Peeters. “U ziet: we hebben het volste vertrouwen in Peeters omdat ze topproducten verkopen. Tussen haakjes: er loopt daar een technieker rond die een standbeeld verdient”, lacht Chel. “Die kan werkelijk alles.”

"We hebben het volste vertrouwen in Peeters omdat ze topproducten verkopen"

Een andere troef die Chel graag benadrukt is het netwerk van de firma Peeters met en voor klanten.

“Bakkers kunnen met Peeters collega-bakkers bezoeken. Zo hoor je van de bakker voorbeelden uit de praktijk en verneem je wat de pro’s en contra’s zijn van een machine."

Voor de lezer die vrijblijvend wil kennismaken met de firma Peeters: het bedrijf heeft een vestiging in Lanaken en in Denderleeuw. Maar Marc of Veerle komen graag tot bij u.

PEETERS
INDUSTRIEWEG 8
3620 LANAKEN
+3289731421
info@peeters-bvba.be
bvba-peeters.be
Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Meer weten over

Verruim uw
vakkennis
magazine
Lees meer

Lees ook

Cookies

Bakery maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het privacy- en cookiebeleid.