Succesvolle Malvon komt naar België
Guy Troch Import (GTI) brengt nu de Belgische primeur met het premium gamma empanadas van Malvon. Laat u overtuigen van 'the new rising star' in de internationale gastronomie.
Empanada
Een empanada is gevuld deegwaar dat wordt gebakken of gefrituurd. Het deeg is ofwel op basis van tarwebloem of maisbeslag. Er is een brede keuze aan vullingen, variërend van hartig met vlees, vis, vegetarisch of veganistisch tot zelfs zoet.
Ze worden op elk moment van de dag geconsumeerd. Empanadas zijn heel populair in Spanje, Portugal en Zuid-Amerika.
Argentinië
In Zuid-Amerika kan de specifieke stijl van empanada verschillen per land of zelfs per regio.
De meest bekende zijn de Argentijnse empanadas in de typische halve maan vorm. Deze is gevuld met gemixt rundvlees, ui, groente en soms ook ei en stukjes aardappel. Andere varianten zijn ham, kaas, kip, tonijn of humita.
Malvon
Malvon ontstond eind 2017 in Madrid als een franchise keten van empanadashops en heeft nu meer dan 100 shops in Spanje en Portugal. De empanadas worden dagelijks op artisanale wijze gemaakt op basis van verse ingrediënten in hun productiesite in Madrid.
Deze gastronomische innovatie kent bijzonder veel succes op het Iberisch schiereiland en is een gezonde, smaakvolle on-the-go snack geworden.
Tot op heden produceert Malvon 100% voor zijn eigen shops. Daar komt echter binnenkort verandering in, aangezien er een nieuwe productlijn werd ontwikkeld voor zowel het traditionele kanaal, Foodservice als retail.
Vanaf april '24 zal men ook buiten Spanje kunnen genieten van deze heerlijke en vernieuwende culinaire trend.
Innovatie, smaak en kwaliteit
De empanadas van Malvon zijn op basis van een luchtig, krokant bladerdeeg en een hartige vulling.
Enkele varianten die gelanceerd zullen worden zijn bijvoorbeeld kip, rundsvlees, ham-kaas, tonijn, kaas-tomaat, pulled pork, geitenkaas-gekarameliseerde ui enz…
Meer dan 120 recepten zijn reeds uitgewerkt en te verkrijgen.
Er zijn twee formaten beschikbaar: 100 gr en 35 gr. Deze laatste sluit perfect aan bij het tapas/fingerfood-segment dat enorm populair is geworden.
Er is een tendens en een sterk groeiende vraag naar niet-gefrituurde snackproducten. Dit heeft vooral te maken met de groeiende bewustwording bij de consument omtrent gezondheid en dus onder andere ook minder vette voeding.
De empanadas kunnen zowel in een traditionele heteluchtoven, Airfryer als Merrychef worden opgewarmd.
GTI
Guy Troch Import (GTI), dat eerder de Pinsa bodem als eerste op de Belgische markt introduceerde, gaat nu deze premium reeks van Empanadas als Belgische primeur introduceren. Op de GTI-stand (Hal 6, nr. 612) op de Tavola beurs kan men dit innovatieve productassortiment uitgebreid proeven en bestellen.
Kom langs en laat u overtuigen van `the new rising star` in de internationale gastronomie.
Bezoek Guy Troch Import (GTI) op Tavola 2024: stand 612
