Foodservices

Stefan Geldhof is Beste Grootkeukenkok van België 2024 - 2025

Deelnemers en jury Beste Grootkeukenkok 2024 2025
Op de voorste rij: deelnemers (van links naar rechts) Charrier Erwann  - David Danneels - Stefan Geldhof - Filip Derijcke
Achterste rij: juryleden

Stefan Geldhof heeft tijdens Horeca Expo de award voor Beste Grootkeukenkok van België in de wacht gesleept. Dat is een tweejaarlijkse vakwedstrijd, georganiseerd door de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks (VVG).

Deelnemers

Stefan Geldhof is kok bij ISS Catering. De andere kandidaten waren David Danneels, kok bij Rudderstove van OCMW Brugge, Filip Derijcke, kok bij Sint Paulusschool Campus VTI in Waregem en Charrier Erwann die werkt bij rusthuis Résidence Augustin in Vorst.

Winnende creaties

Creaties Stefan Geldhof
Creaties Stefan Geldhof

De opdracht was om een 'feestmenu' te creëren voor een gemeenschapskeuken met een moderne twist aan klassiekers. Dit menu diende uit drie gangen te bestaan en moest bereid worden met de volgende basisingrediënten:
- Voorgerecht: een warme bereiding met wijting
- Hoofdgerecht: op basis van varkensvlees met klassieke aardappelbereiding
- Nagerecht: op basis van peer en chocolade
De grondstoffenkostprijs van het totale menu mocht € 10,00 bedragen.

Stefan Geldhof maakte volgende creaties: een spitskoolroulade met wijting, varkensfilet met een infusie van bospaddestoelen en een puree van knolselder en als nagerecht gepocheerde peer met een cremeux van ruby chocolade, yoghurtcrunch en exotische sinaaskaramel.

Creaties deelnemers Beste Grootkeukenkok
Creaties alle kandidaten

Jury Beste Grootkeukenkok 2024 2025
De jury bestond uit 6 vakmensen en 1 coördinator
Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door Tom D'Halluin

Meer weten over

Verruim uw
vakkennis
magazine
Lees meer

Lees ook

Cookies

FoodServices maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het privacy- en cookiebeleid.