Machineering: deuren eindelijk fysiek weer open
Na meer dan anderhalf jaar zonder vakbeurzen kan de honger naar nieuwigheden en netwerken eindelijk weer worden gestild. Van 8 tot 10 september opent Machineering fysiek de deuren van Brussels Expo voor vakpubliek uit de metaal- en kunststoffenbewerking, machinebouw en industriële toelevering.
MACHINEERING 2021
• Datum: 8, 9 en 10 september 2021
• Openingsuren: 10.00 tot 18.00 uur op woensdag, 10.00 tot 22.00 uur op donderdag, 10.00 tot 16.00 uur op vrijdag
• Locatie: Brussels Expo
• Tickets: gratis mits registratie via www.machineering.eu
• Coronamaatregelen: Corona-pas of Covid Safe ticket is niet vereist en er is geen beperking op het aantal bezoekers. Ook verplichte tijdslots zijn niet meer nodig bij bezoekersregistratie.
Tijdens de vakbeurs komt de volledige waardeketen van ontwerpen tot maken aan bod. Bezoekers en standhouders komen uit diverse operationele processen en bieden zo een unieke kans om eindelijk fysiek weer samen te komen met alle sectorgenoten. Zeker op een moment dat de maakindustrie in de Benelux bijna opnieuw het niveau haalt van voor de uitbraak van het coronavirus. De inhaalbeweging van de laatste maanden is enorm en toont dat het investeringsklimaat in het najaar goed zit.
10 technologieroutes met ruim 100 exposanten
Trends die zeker aan bod zullen komen zijn productie-on-demand, flexibiliteit in kleinere series, een korte time-to-market van innovaties en mass-customization principes. Oplossingen die bezoekers kunnen ontdekken tijdens Machineering om sneller en efficiënter te produceren bestaan uit digitale bestel- en productieprocessen en verregaande automatisering.
Om bezoekers wegwijs te maken in de ruim honderd machineleveranciers, toeleveranciers en servicebedrijven voor het maken, ontwerpen, bewerken, verbinden en assembleren van componenten uit metaal, kunststof en composiet is het volledige beursaanbod ingedeeld in 10 technologieroutes die in functie van ieders profiel en interesseveld kunnen gevolgd worden.
12 expert classes en additive manufacturing zone
Tijdens deze drie dagen staan ook twaalf hands-on expert classes gepland. In leerrijke sessies van telkens een halfuur worden bezoekers geïnspireerd om sneller, op maat, goedkoper, duurzamer en vooral competitiever te produceren. Komen onder andere aan bod: experten van Agoria, Flanders Make, Flam3D, Sirris en Bemas; innovatieve sectorgenoten als Verhaert Masters in Innovation, Mitsubishi Chemical Advanced Materials en Aluro; ...
In een specifiek ingerichte zone rond Additive Manufacturing voorziet Flam3D alle competentie omtrent bestaande 3D-printtechnologieën. Gespecialiseerde bedrijven en competentiecentra zullen er bezoekers helpen met iedere vraag omtrent haalbaarheid en betaalbaarheid van de technologie binnen ieders specifieke productie.