LassenPremium

LASROBOTS

Met lasrobots bekomt men een hoge kwaliteit van het laswerk die steeds aan dezelfde toleranties voldoet. De doorsnee lasrobot bestaat uit een arm die langs meerdere (meestal 6) assen kan bewegen. Aan het uiteinde van de arm bevindt zich de laselektrode(n). Er bestaan ook lasrobots die niet met een vrij beweegbare arm werken, maar met een lineair systeem (x-y-z). De productietijd wordt ingekort en de foutenmarge gaat naar omlaag. Dit maakt robotlassen, ondanks de hoge kosprijs, een aantrekkelijk alternatief op het handmatig lassen.

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse nieuwsbrief met extra tips en exclusieve content
  • checkvolledig toegang tot het digitaal archief
  • checkonbeperkt toegang tot 3.000 bouwinstructies
  • checkonbeperkt toegang tot 1.400 instructievideo's
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.

Meer weten over

Gerelateerde artikels

Automatisch programmeren van lasrobots

Automatisatie is ongetwijfeld dé trend van de laatste decennia voor verschillende industriële sectoren en productieprocessen. ook wat betreft lassen, blijken bedrijven nog steeds volop op zoek te zijn naar automatisatieoplossingen. voor kleine series of enkelstuks volstaat het immers niet meer om lasrobots handmatig offline te programmeren, het robot- en lasprogramma moet automatisch, bij voorkeur zonder bijkomende manuele correcties, vanuit een 3d cad-tekening kunnen worden gegenereerd. daarbij komen onvermijdelijk ook aspecten als de lasnaadvoorbereiding, de randapparatuur, opleiding van de lasoperatoren …

Lasrobots

Hoe zorg ik ervoor dat mijn lasrobot niet (te) vaak stilstaat?

Hogere productiviteit, verbeterde kwaliteit én kostenbesparing. bedrijven die één of meerdere lasrobots aan hun lasproces toevoegen of hun manuele lascellen vervangen, kunnen concurrentiëler in de markt staan. maar de kosten om een dergelijk geautomatiseerd lasproces te implementeren, kunnen al snel hoog oplopen. wie wil investeren in een lasrobot, kan dus het best vooraf nauwkeurig plannen en afwegen. we bespreken in dit artikel enkele tips die ervoor zorgen dat het kostenplaatje van een geautomatiseerd robotlassysteem niet opweegt tegen de talrijke voordelen.

3d-printen wordt met lasrobots gecombineerd

Additief produceren of additive manufacturing (am), beter bekend als 3d-printen, gaat een steeds prominentere rol innemen in de maakindustrie. geschat wordt dat deze markt in de komende zeven jaar een groei van 390% zal doormaken. hoewel sommige am-technologieën heel wat investeringen vergen, is er een bijzondere variant die gewoon gebruikmaakt van alledaagse (boog)lastechniek en bijbehorende standaardapparatuur. 

Word één maand gratis premium abonnee en ontdek
alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
In dit magazine