Thema's
ArtikelsNieuwsHoe kiezen
  • chevron_right Bouwelementen
  • chevron_right Bouwruimtes
  • chevron_right Outdoor
  • chevron_right Bouwmaterialen
  • chevron_right Tools & machines
  • chevron_right Technieken

Zoekresultaten

Maak jouw klant trouw dankzij een vip-behandeling!

Een 1to1-benadering in een slagzin: ‘klant, vertel me wie je bent, wat je wilt, waarom je het wilt, uiterlijk wanneer je het wilt, en hoe je het wilt; ik doe minstens twee gepersonaliseerde voorstellen; jij koopt aan; ik onthou de totale context, en ten gepaste tijde contacteer ik jou terug.

Voed jouw passie op saveurs & métiers

De onmisbare beurs voor foodprofessionals keert terug naar namur expo van 2 tot 4 februari 2025. met 120 exposanten, inspirerende ontmoetingen en een uitgebreid programma is saveurs & métiers het ideale evenement om jouw zaak te laten groeien...

  • Premium

Instore gastronomie: het nieuwe succesverhaal in de retailwereld

De concurrentie binnen de food- en horecasector blijft toenemen. tussen enerzijds discounters die klanten aantrekken met lage prijzen en anderzijds restaurants die een culinaire beleving willen bieden, zien steeds meer retailers kansen in het aanbieden van instore gastronomie.

  • Premium

Moeten retailers vrezen voor direct-to-consumerkanalen?

Retailers zien direct-to-consumerkanalen vaak als een bedreiging, maar is dit terecht? michiel van crombrugge onderzocht dit in zijn doctoraat, begeleid door kathleen cleeren en els breugelmans. het onderzoek toont aan dat ...

Foodretail in 2024 en verwachtingen voor 2025

Tom penninckx, van niq (nielsen), loodste ons begin oktober 2024 naar jaarlijkse gewoonte door een pak tendenzen in de fmcg-retailmarkt. hij concludeert voor 2024 dat de fmcg-retailmarkt zich voorzichtig herstelt.

  • Premium

Jumbo opent eerste jumbo foodmarkt van belgië in gent

In september opende supermarktketen jumbo haar allereerste jumbo foodmarkt van belgië aan de vliegtuiglaan in gent. de gloednieuwe jumbo foodmarkt biedt klanten een uitgebreide foodbeleving. dit onder meer dankzij verschillende versateliers.

Nudging om meer plantaardig te eten werkt

Be4life, een onderzoekscentrum van de universiteit gent voerde in samenwerking met carrefour belgië een studie uit om te onderzoeken of het plaatsen van plantaardige eiwitproducten naast maaltijdkits zou kunnen leiden tot een toename in de verkoop.

Colruyt group koopt zich in bij gourmetbar bon

Colruyt group heeft een belang van 45,65% verworven in bon, de gourmetbar die kwalitatieve en huisbereide maaltijden aanbiedt. voor colruyt group past de overname binnen de strategische doelstelling om enerzijds te groeien in steden en...

  • Premium

Geoffroy gersdorff: herziening totale assortiment

Geoffroy gersdorff, algemeen directeur van carrefour belgië, maakte tijdens een beurs voor de filialen en het winkelpersoneel de balans op van de huidige situatie van de groep.

  • Premium

Ceo van delhaize belgium maakt balans op na transformatie

Het is 18 maanden geleden dat delhaize zijn intentie aankondigde om zijn 128 geïntegreerde winkels te franchisen. dit is dus een gelegenheid om xavier piesvaux, ceo van delhaize belgium, te ontmoeten om de balans op te maken van deze transformatie.

  • Premium

Familie spegelaere wint award food retailer personality

Spegelaere supermarkten is een pionier op het vlak van winkelbeleving. de broers spegelaere doen er alles aan opdat de klanten de verse producten kunnen ruiken en voelen, zoals op een markt.

  • Premium

Colruyt's toepassingen met artificiële intelligentie

De implementatie van artificiële intelligentie (ai) is een cruciale component binnen een reeks digitaliseringsinitiatieven in de retailsector. colruyt group, een voorloper in deze transformatie, integreert ai-technologieën om ...

  • Premium

Hoe verandert ai de manier waarop we boodschappen doen?

Volgens henk hofstede, sectoranalist retail bij abn amro, is de opmars van kunstmatige intelligentie (ai) in de supermarktsector niet meer te stoppen. ai beïnvloedt immers steeds meer hoe we boodschappen doen, hoe supermarkten opereren en ...

  • Premium

Emoties doen klanten kopen

Verkopen betekent anderen overtuigen of overhalen door te tonen wat je zegt en beweert. overtuigen doe je met je hoofd, overhalen met je hart. de meest efficiënte manier om iemand te overtuigen of overhalen is door te laten voelen dat de voorstellen of ideeën van haar of hem komen.

  • Premium

Herbruikbare verpakkingen: duurzaam antwoord op eu-regels

Herbruikbare verpakkingen zijn een belangrijk antwoord op de recent goedgekeurde eu-regels om verpakkingen te verminderen, hergebruiken en recyclen.

  • Premium

Vier logo’s tonen de weg naar nieuwe producten en toekomstgerichte merken

Philippe gelder, ceo voted product of the year worldwide, legt uit waarom net de consument zelf met zijn aanbevelingen, de brandstof kan zijn voor succesvolle productintroducties.

  • Premium

Interview geert ally - ceo meat&more

Wat maakt een slagerijafdeling in een supermarkt succesvol? waar moet ze rekening mee houden tegenwoordig? niemand beter dan geert ally kan onze vragen beantwoorden.

  • Premium

Vier ceo's delen hun inzichten over uitdagingen retailbranche

In het rapport 'signs of hope - the state of grocery retail 2024: europe' laten mckinsey en eurocommerce hun licht schijnen op de trends die dit jaar de food retail sector vormgeven. vier ceo's delen hun inzichten over de uitdagingen waarmee de sector te maken heeft.

Albert heijn blijft de meest vegan-vriendelijke supermarkt

Volgens onderzoek van be vegan en proveg belgië blijven albert heijn en delhaize de ketens met het grootste plantaardige aanbod. colruyt volgt op de derde plaats, en steekt daarmee carrefour voorbij, dat naar de vierde plaats zakt.

  • Premium

Winnaars van de groente- en fruitambassadeur 2024

In juni werden de winnaars van de groente- en fruitambassadeur 2024 gelauwerd in drie categorieën: buurtsupers, speciaalzaken/marktkramen en nieuw in deze editie is de categorie hoevewinkels.