De onmisbare beurs voor foodprofessionals keert terug naar namur expo van 2 tot 4 februari 2025. met 120 exposanten, inspirerende ontmoetingen en een uitgebreid programma is saveurs & métiers het ideale evenement om jouw zaak te laten groeien...
Be4life, een onderzoekscentrum van de universiteit gent voerde in samenwerking met carrefour belgië een studie uit om te onderzoeken of het plaatsen van plantaardige eiwitproducten naast maaltijdkits zou kunnen leiden tot een toename in de verkoop.
Volgens onderzoek van be vegan en proveg belgië blijven albert heijn en delhaize de ketens met het grootste plantaardige aanbod. colruyt volgt op de derde plaats, en steekt daarmee carrefour voorbij, dat naar de vierde plaats zakt.
Steeds meer mensen hebben een moestuin. eens de oogst binnenkomt, weet je soms niet wat aanvangen met al dat voedsel. een deel van de oplossing ligt bij inmaken, zodat je alles langer kan bewaren. hoe je dat precies doet en welke kanten je allemaal uit kan, lees je hier.
Zorg dat je winkel deze evolutie weerspiegelt door je bestaande assortiment kritisch te bekijken en aan te vullen met vegetarische en vegan snacks die in de smaak vallen bij een groot publiek. we geven tips om een goed aanbod samen te stellen.
Steeds meer mensen eten minder (flexitariërs) of helemaal geen (vegetariërs) vlees of vis meer. een groeiende groep consumenten (veganisten) schrapt ook eieren, kaas en andere dierlijke producten. hoe u het enorme groeipotentieel van die snelgroeiende doelgroepen maximaal kunt benutten? verbreed uw assortiment vlees- en visvervangers, en presenteer dat schapoverschrijdend én confronterend.
De markt van vegetarische en vooral vegan producten kent een ongeziene groei. vooralsnog verkopen meat-like alternatieven het best, vooral omdat ze ook de flexitariër over de streep trekken.
Innovaties mikken vooral op smaak. we zien ze in alle categorieën voor elk moment van de dag, en als vis- en kaasvervanger
Met een uitgebreid gamma groentevariaties en peulvruchtproducten, basisproducten zoals tofu en enkele kant-en-klare gerechten heeft u voor elk wat wils.
Aanbod vegans en vegetariërs blijft boomen, net als vraag naar ready-to-go en snacks
Foodretailers laten niet graag in hun kaarten kijken. toch spraken ze zich al voorzichtig uit over hun verwachtingen voor 2019. we noteren dat de consument steeds meer geïnteresseerd is in de herkomst van de producten en in hun voedingswaarde. hij staat volledig open voor geen of herbruikbare verpakkingen. de retailers hebben alle aandacht voor het milieu: nieuwe winkels of winkels die verbouwd worden, krijgen ledverlichting en warmterecuperatie. de versafdelingen en kant-en-klare bereidingen breiden verder uit. ook op het vlak van onlinebestellingen beweegt er een en ander.