EMMENTALER AOP: DE KONING VAN DE ZWITSERSE KAZEN
JONG EN OUD, IEDEREEN IS ER DOL OP
Emmentaler AOP is genoemd naar het dal van de Emme-rivier in het kanton Bern. Volgens de kwaliteitscriteria van de AOP-oorsprongsbenaming uit 2001 vinden hier zowel de melkproductie, de bereiding als de rijping plaats. Tegenwoordig wordt deze kaas in zo'n 110 dorpskaasmakerijen geproduceerd volgens voorouderlijke recepten en processen.
100% NATUURLIJK, ZONDER KUNSTMATIGE TOEVOEGINGEN
Emmentaler AOP wordt gemaakt van rauwe melk van koeien die in de zomer op de almen grazen en ‘s winters met hooi worden gevoederd. De geringe transportafstand en de verwerking binnen 24 uur garanderen de optimale kwaliteit. Het resultaat is een heerlijke kaas, 100% vrij van kunstmatige toevoegingen. De markering met het logo, het nummer van de kaasmakerij en de datum is het bewijs van authenticiteit. De kaas heeft een laag zoutgehalte - 0,5 g per 100 g - en is lactosevrij.
Grote wielen, grote gaten
De wielen wegen zo’n 95 kilo. Daarvoor is maar liefst 1.200 liter melk nodig. Bij de bereiding worden naast melkzuurbacteriën ook propionzuurbacteriën toegevoegd. Deze geven de nootachtige smaak en produceren tijdens de rijping koolmonoxide voor de kenmerkende gaten.
Verschillende soorten Emmentaler
Emmentaler AOP Classic, affinage van 4 maanden. Melkachtige zoetheid met aroma's van hazelnoot.
Emmentaler AOP Réserve, affinage van min. 8 maanden. Pittige smaak na langere rijping.
Emmentaler AOP verwent het hele gezin. Op z’n lekkerst uit het vuistje, in blokjes of plakjes én uiterst geschikt voor ovengerechten. Ontdek de recepten op KaasuitZwitserland.nl.
IJSKELDERSTRAAT 21 -23
1060 SINT-GILLIS
+3223408420
infobnl@scm-cheese.com
www.kaasuitzwitserland.be
