Productief en proper met Packo
OPTIMALE RVS-OPPERVLAKTEBEHANDELINGEN
De specialist in oppervlaktebehandeling Packo Surface Treatment levert beproefde oplossingen in de vorm van optimale rvs-oppervlaktebehandelingen voor zowat alle industriële branches, waaronder de voedingssector. Daar helpen ze niet alleen om de strikte hygiënenormen na te leven, maar eveneens om de productiviteit te boosten, door tijd, energie en middelen te helpen besparen. Het glansrijke resultaat van de behandelingen geldt als kers op de taart.
VOLLEDIGE REFURBISH
Door de vele afwerkingsmogelijkheden die Packo Surface Treatment aanbiedt, kan het gebruikte rvs-materiaal dat is aangetast door slijtage en corrosie volledig in een nieuwe staat gebracht worden, en dat voor een fractie van de nieuwprijs.
EHEDG-conform
Packo Surface Treatment biedt verschillende behandelingen die een niet-afschilferbare rvs-toplaag realiseren en daarmee EHEDG- & FDA-compatibel zijn, uitermate geschikt voor de voedingsindustrie:
Amorfiseren

Productielijnen voor zetmeelhoudende producten (aardappel, deeg ...) krijgen te maken met aankleefsituaties. Amorfiseren van het oppervlak verhindert het aankleven. Dit vermindert productieverlies en verhoogt gelijk ook de reinigbaarheid.
In leidingen met proceswater kan (met name bij waterstilstand) een biofilm groeien, die microbieel geïnduceerde corrosie (MIC) kan veroorzaken. Dit kan dan weer aan de basis liggen van putcorrosie en perforatie van de leiding. Het inwendig amorfiseren van de leidingen helpt biofilmvorming te voorkomen – en bij uitbreiding dus ook corrosie.
Elektrochemisch ontzwarten
In de voedingsindustrie (met name groenten, aardappelen) leidt zwartverkleuring van voedingsproducten ten gevolge van contact met rvs tot een aanzienlijke productuitval. Elektrochemisch ontzwarten van rvs neutraliseert dit probleem.
ELEKTROPOLIJSTEN
Als bepaalde levensmiddelen zoals koffie en bier in contact komen met rvs, kan dit smaakbederf met zich meebrengen. Elektropolijsten van het rvs helpt om dergelijke smaakinvloeden volledig te voorkomen.

Het aankleven en aanbakken op warmtewisselaars in baklijnen voor frieten e.d. is af te remmen door het elektropolijsten van het oppervlak van de warmtewisselaar.
E-POLIDUR HARDEN
Problemen zoals slijtage, vastlopen, koudlas en fretting zijn te voorkomen door de toepassing van e-polidurharden van het rvs-oppervlak. Austenitisch rvs laat zich erg moeilijk harden, maar door herschikking van het kristalrooster aan het oppervlak, is toch een slijtvaste laag te voeren.
MICRO-ONDULATIE
De bakkerijwereld kent het verstoppingsprobleem bij silo's en proceslijnen voor poedervormige bulkproducten: verstoppingen ten gevolge van aankleven (schouwvorming, brugvorming ...). Micro-ondulatie van het rvs-oppervlak kan dit doorgaans volledig oplossen en voorkomen.
Micro-onduleren van bijvoorbeeld transportglijbanen zorgt voor minder wrijvingsweerstand en minder aanhechting, wat respectievelijk een sneller transport en minder productieverlies oplevert: een hoger rendement van de proceslijn dus.
Micro-ontbramen
Micro-ontbramen van filters, strainers, messen, vulnaalden en afvulapparatuur voorkomen dat metaalschilfers in de voeding terechtkomen. Bij afvulinstallaties voor melk en cola, bier en andere CO2-houdende dranken helpt micro-ontbramen schuimvorming te voorkomen. Overmatige schuimvorming in het mengproces leidt tot een langere cyclustijd, lastige receptuurhantering, productverlies en uitgebreide schoonmaakwerkzaamheden.
Overzicht van alle Packo Surface Treatment rvs-oppervlaktebehandelingen
CARDIJNLAAN 10
8600 DIKSMUIDE
+3251519280
marc.quaghebeur@packo.com
www.electropolish.be
