Bake-off brood Partnercontent

La Lorraine Bakery Group investeert in bakkerijsite Erpe-Mere

Nieuwe productiehal als start van grootschalige update

La Lorraine Bakery Group zal de komende jaren zo'n 200 miljoen euro investeren in de bakkerijsite in Erpe-Mere. Onlangs werd de nieuwe productiehal in aanwezigheid van Premier Alexander De Croo officieel ingehuldigd. De bakkerijsite wordt volledig vernieuwd met aandacht voor innovatie, topkwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid.

La Lorraine Erpe-Mere

Investeringen

De investeringen zullen grootschalige gevolgen hebben: de productiecapaciteit wordt meer dan verdubbeld en La Lorraine Bakery Group zorgt zo voor extra lokale werkgelegenheid. "Met een toename van ongeveer 350 jobs, zal het aantal werknemers in de site in Erpe-Mere ook bijna verdubbelen. Als internationale leider in bakkerij en familiebedrijf met Oost-Vlaamse roots zijn we enorm trots om onze lokale verankering in België te bestendigen en te versterken", vertelt Guido Vanherpe, CEO van La Lorraine Bakery Group.

Nieuwe productiehal

De nieuwe productiehal bestaat uit vier state-of-the-art lijnen van elk zo'n 150 meter, waar bakkerijproducten van artisanale kwaliteit zoals baguettes, artisanale kleine broodjes en ook donuts op grote schaal worden geproduceerd. "De opening van de nieuwe productiehal vormt een belangrijke mijlpaal binnen de uitbreiding en vernieuwing van de bakkerijsite in Erpe-Mere", stelt Guido Vanherpe. "Met de transformatie van onze site hier in Erpe-Mere wil La Lorraine Bakery Group zijn lokale verankering bestendigen en versterken."

modernste 'bake-off' bakkerijsite van Europa

Na verschillende decennia van investeringen in internationale expansie, investeert La Lorraine Bakery Group opnieuw in de site te Erpe-Mere, de Belgische bakermat van de 'bake-off' technologie van La Lorraine Bakery Group. "De bestaande faciliteiten bleken zowel in omvang als technologische capaciteit onvoldoende om concurrentiekrachtig te blijven en verdere groei te realiseren. Om bakkerijproducten van artisanale kwaliteit te blijven aanbieden in zowel België als de omliggende landen, moeten we de meest innovatieve technologie in huis halen. De site, die intussen meer dan 30 jaar oud is, wordt sterk uitgebreid en volledig vernieuwd tot de meest moderne bakkerijsite van de groep, en zelfs van heel Europa", benadrukt Guido Vanherpe.

Innovatie en duurzaamheid

In totaal gaat het om een investering van ongeveer 200 miljoen euro, verspreid over zeven jaar. Tegen 2030 zal productiecapaciteit in Erpe-Mere verdubbelen en dat met een breder en nog kwalitatiever gamma aan bakkerijproducten. Daarmee krijgt de productiesite de juiste schaal om in een Europese context concurrentieel te blijven.

De site wordt duurzaam ontwikkeld volgens de meest recente standaarden en technologieën, Er wordt ingezet op energie-efficiëntie en de transitie naar hernieuwbare energie, ter vermindering van de CO2-uitstoot. Tegen 2026 zal de volledige site overgeschakeld zijn op groene stroom.

Ook de logistieke flow op de site wordt geoptimaliseerd, met aandacht voor duurzaamheid en lokale mobiliteit. De logistieke zone met wachtparking voor de vrachtwagens wordt volledig geëlektrificeerd en La Lorraine Bakery Group zet de volgende jaren ook volop in op een mobiliteitsshift bij het personeel met een ambitieus mobiliteitsplan. Er is ook veel aandacht voor groenaanleg, om de site zo optimaal mogelijk in het landschap te integreren.

350 extra jobs

Momenteel stelt La Lorraine Bakery Group reeds 450 personen te werk in Erpe-Mere. Velen onder hen werken er al meer dan 30 jaar en dankzij deze investeringen zullen ze hun unieke competenties in de toekomst verder kunnen ontwikkelen. Tegen 2030 komen er, dankzij de investeringen in extra capaciteit, nog zo’n 350 nieuwe medewerkers bij, zowel arbeiders als bedienden. In totaal zal de site in Erpe-Mere dus meer dan 800 werknemers te werkstellen. Daarmee groeit La Lorraine Bakery Group uit tot één van de grootste werkgevers in de regio. Er komen op de site ook nieuwe kantoorgebouwen en nieuwe faciliteiten voor het productiepersoneel, waaronder moderne sociale ruimtes en eetruimte.

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Verruim uw
vakkennis
magazine
Lees meer

Lees ook

Cookies

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het privacy- en cookiebeleid.