Voedingsmiddelenrecht: EU versus VS

Seminar op 25 en 26 oktober in Brussel

Internationaal advocatenkantoor Keller en Heckman organiseert op 25 en 26 oktober een tweedaags Engelstalig seminar in Brussel. Sprekers tijdens dit seminar zijn Amerikaanse en Europese advocaten die gespecialiseerd zijn in het voedingsmiddelenrecht. Onder hen ook Katia Merten-Lentz, hoofd van het EU Food & Feed Law Team in Brussel en Parijs.

Het seminar geeft deelnemers van de voedingsindustrie (met name uit Europa) een gedetailleerd en praktisch begrip van de wet- en regelgeving op het gebied van voedingsmiddelen (inclusief voedingssupplementen) in de Verenigde Staten. Er zal voornamelijk aandacht worden besteed aan voedselveiligheid, etikettering, reclame en de handhaving door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). De sprekers vergelijken daarnaast de Amerikaanse wet- en regelgeving met die van de Europese Unie.

Deelnemers aan dit congres weten na afloop de laatste stand van zaken rond de Food Safety Modernization Act (FSMA) en leren hoe ze moeten omgaan met inspecties en controles, herroepings- en handhavingsvraagstukken, voedselveiligheidsproblemen en het importeren van voedingsmiddelen uit de VS. Ook worden de eisen op het gebied van etikettering en reclame besproken, inclusief voedings- en gezondheidsclaims. Dit steeds op praktische wijze.

Het seminar richt zich met name tot deelnemers die reeds actief zijn in de voedingssector en verantwoordelijk zijn voor de handelsrelaties met de VS (regelgeving, import, export, verkoop, marketing, R&D).

Meer informatie vindt u op www.khlaw.com/10301, waar u zich ook kan inschrijven voor deze tweedaagse.

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Verruim uw
vakkennis
magazine
Lees meer

Lees ook

Cookies

FoodProcess maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het privacy- en cookiebeleid.